Kyrkomusiker/ kantorsutbildning för kantorsexamen - distans

Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning Oskarshamns folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1-3 år Kurslängd beroende av förkunskaper
 • Ansök senast:
  8 augusti
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Idag är det vanligt att byta yrkesbana en bit in i livet. För dig som arbetat med musik som yrkesmusiker eller som arbetat som pedagog erbjuder vi en anpassad kyrkomusikerutbildning på distans.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kräver tidigare utbildning vid musikhögskola eller motsvarande kunskaper samt godkänt antagningsprov. Antagningsprovet görs en dag under vecka 16.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 12 jun 2024

Träffar:
8 obligatoriska träffar

Kostnader: Noter/Litteratur ca 2000 kr för hela kursen samt kostnader för mat och eventuellt boende de dagar som undervisningen äger rum på skolan

Kontakt: Karin Öhman

Telefon: 0491-768 111

E-post:
karin.ohman@ofhsk.se

Vår distansutbildning är upplagd på tre år beroende på förkunskaper.

 För att kunna välja denna utbildningsväg krävs en tidigare utbildning från musikhögskola samt ett godkänt antagningsprov. Provet är detsamma som för heltidsstuderande men med högre krav för antagning.

År 1: Du läser den pastorala terminen samt orgel. Undervisningen är förlagd till åtta helger (fredag-söndag) under läsåret.

År 2-3: Du läser resterande ämnen i den pastorala terminen samt de musikämnen som efter gjord validering saknas för att du ska kunna avlägga examen. Undervisningen är både enskild och i grupp och är förlagd till måndag-tisdag nio gånger per läsår.

Distansutbildningen är en eftergymnasial utbildning som omfattar 50 procents studier. Har du ett arbete är det viktigt att du tillsammans med din arbetsgivare hittar ett sätt att frigöra tid motsvarande studiernas omfattning, annars riskerar utbildningstiden att bli orimligt lång. Normal studietid är tre år men varierar med förkunskaperna.

Praktik

För att avlägga kantorsexamen krävs förutom den utbildning du får av oss också tre utbildningsveckor vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Lund eller Uppsala, MSS-dagar hos det stift du väljer samt åtta veckors praktik. Detta kan i regel göras parallellt med utbildningen hos oss. Du kan också välja att läsa den Pastorala terminen helt och hållet på utbildningsinstitutet och läser då enbart år 2 och 3 hos oss.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kantorsexamen som ger behörighet för tjänst som kyrkomusiker i Svenska kyrkan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://oskarshamnsfolkhogskola.se/kyrkomusikerutbildning-distans/

Fler kurser inom: Kantor / Kyrkomusiker

Oskarshamns folkhögskola

Oskarshamns folkhögskola ligger centralt på en höjd med vacker utsikt över både staden och havet. Här är ständigt liv och rörelse med deltagare från ett brett utbud av kurser. Musikutbildningarna tillför löpande musikinslag och från kapellet hörs ofta orgeltoner när de blivande kyrkomusikerna övar. Här finns allmän kurs med hälsoprofil på grund- och gymnasienivå, allmän kurs undersköterska, seniorkurser och Kyrkans grundkurs med gudstjänstprofil samt flera andra kurser. Skolan bedriver även uppdragsutbildningar. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Oskarshamns folkhögskola
Axel Munthes stig 1
572 32 Oskarshamn

Telefon: 0491-768 100
E-post: info@ofhsk.se
Webbadress: http://www.oskarshamnsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln