Musiklinje

Profilkurs Oskarshamns folkhögskola
Ansökan öppnar snart
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  1 april
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Musiklinjen är till för dig som vill utveckla din musikalitet och ditt musikerskap tillsammans med andra människor som alla brinner för musik.

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 1 december 2023

Antagningsvillkor: Spelprov samt teori- och gehörstest. Se vidare på skolans hemsida. Antagningsprov en dag under vecka 16.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 12 jun 2024

Kostnader: Litteratur ca: 2000 kr. Servicekostnad (för dig som inte bor på skolan): 2 050 kr/termin för bl.a. förmiddagsfika samt måltider vid speciella tillfällen samt för tillgång till lunchrum, kursdeltagarförsäkring och visst undervisningsmaterial.

Kontakt: Karin Öhman

Telefon: 0491-768 111

E-post:
karin.ohman@ofhsk.se

Genom enskilda instrumentlektioner, ensemblespel, teori och gehör och mer därtill vill vi ge dig en hållbar grund att stå på i ett framtida liv som yrkesverksam inom musik eller med ett passionerat musicerande på fritiden.

De flesta av musiklinjens lärare finns tillgängliga på skolan och vi strävar efter att undervisningen ska vara så kontinuerlig och regelbunden som möjligt. Vi vill också ge en bra balans mellan att utveckla det musikaliska hantverket och varje enskild deltagare möjlighet att odla sin särart.

Varje år ser vi att många av våra deltagare väljer att fortsätta sina musikstudier vid någon av landets musikhögskolor eller andra musikhögskolor runtom i Europa. Om du vill söka vidare till högre musikutbildning ger vi dig stora möjligheter att vara väl förberedd inför musikhögskolans antagningsprov.

Framträdanden och konserter

Du har goda möjligheter att få framträda med din musik vid konserter på skolan och vid konserter i Oskarshamn och Kalmar med omnejd. Musiklinjen är i grunden 2-årig men man kan även välja att gå ett år. För bästa studieresultat rekommenderar vi två år.

Musiklinjen har fyra inriktningar; jazz-soul-blues, klassisk musik, genrebred sång och komposition. Detta kan du läsa mer om på vår hemsida!

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kunskaper motsvarande godkänt resultat på antagningsprov till musikhögskola, alternativt fördjupade kunskaper inom musikaliskt hantverk, musikteori/gehör och ensemblespel.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://oskarshamnsfolkhogskola.se/musiklinjen/

Oskarshamns folkhögskola

Oskarshamns folkhögskola ligger centralt på en höjd med vacker utsikt över både staden och havet. Här är ständigt liv och rörelse med deltagare från ett brett utbud av kurser. Musikutbildningarna tillför löpande musikinslag och från kapellet hörs ofta orgeltoner när de blivande kyrkomusikerna övar. Här finns allmän kurs med hälsoprofil på grund- och gymnasienivå, allmän kurs undersköterska, seniorkurser och Kyrkans grundkurs med gudstjänstprofil samt flera andra kurser. Skolan bedriver även uppdragsutbildningar. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Oskarshamns folkhögskola
Axel Munthes stig 1
572 32 Oskarshamn

Telefon: 0491-768 100
E-post: info@ofhsk.se
Webbadress: http://www.oskarshamnsfolkhogskola.se/

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln