Barn i världen - distans

Ansök nu

Barn i världen - distans

Vimmerby folkhögskola

Ansök nu
Internationell resandekurs med fältstudier i Bolivia. Vi studerar rättvisefrågor med fokus på Barn och Ungas situation och engagemang!

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
7 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Servicekostnad tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Thomas Svarén

Telefon: 072-207 92 01
E-post:
thomas.svaren@folkbildning.net


Kursen består av 7 tredagars seminarier (to-lö) på Vimmerby folkhögskola, självständiga studier på distans, fältstudier på ca 7 veckor i Bolivia och avslutas med informationsarbete. Kursen ger Dig som arbetar eller halvtidsstuderar möjlighet till studier med internationellt perspektiv.  

Kursen har som mål att ge deltagarna:
- ökad kunskap om barn och ungas situation i världen
- erfarenhet av hur organisationer i Sverige/Latinamerika arbetar med sociala och rättvisefrågor för barn och unga
- att via en fältstudie resa möta ett mångsidigt utvecklingsland i förvandling där besök och praktik hos lokala organisationer kopplas till kursens studieplan
- ge deltagarna verktyg för opinionsbildning, information och påverkan gällande rättvisefrågor.

 Kursplan
- Förberedande teoretisk del utifrån  ämnesområde och land
- Fältstudieresa med språkstudier
- Avslutande informationsarbete utifrån nya erfarenheter

 Arbetsformer
Vi utgår från folkbildningstanken där den enskilde deltagaren tar ansvar för genomförandet av kursens mål via självstudier och under seminarier i utbyte mellan kursdeltagare, kursansvarig och föreläsare. Fältstudierna förbereds till viss del enskilt samt under seminarierna och det efterföljande informations/fördjupnings arbetet planeras under och mellan de avslutande seminarierna. Genomförandet av informationsarbetet sker utifrån varje deltagares förutsättningar.

Deltagare berättar
Jag åkte utan erfarenhet….
..av resande och mest med hopp om att orka, eftersom jag varit sjukskriven länge. Jag återvände med nya vänner, hjärtat fullt av människor, erfarenheter och upplevelser som lärt mig att jag klarar mycket mer än jag vågat tro. Jag vill särskilt slå ett slag för att våga göra detta som "lite äldre", min upplevelse var att jag hade stor nytta av att ha min livserfarenhet med mig. Både i mötet med barn och vuxna. Det är fenomenalt att kursen är upplagd så man får bo i familjer och mötas i den verkliga vardagen både på praktikplatser och i hem. Bolivia är nu ett hemma jag absolut måste åka tillbaka till.
//Debbie Weiborn, deltagare på kursen ”Barn i Världen”