Musikal-produktionsår

Profilkurs, Yrkesutbildning Vimmerby folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Utbildningen riktar sig till dig som vill utvecklas som artist och fördjupa dina kunskaper inom ämnet musikalproduktion. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet för yrkeshögskola

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: Servicekostnad tillkommer

Kontakt: Kajsa lunddahl

E-post:
kajsa.lundahl@utb.vimmerby.se

Kanske har du redan gått en utbildning inom teater, musik, 

Kanske har du redan gått en utbildning inom teater, musik, sång eller dans och vill pröva på hur det är att stå på scen inför en publik i en föreställning där alla dessa delar möts.Lektionerna är till största del praktiska med teoretiska inslag. Utbildningen lägger stort fokus på mötet med publik och alla olika delar som leder fram till en scenproduktion.

I utbildningen ingår också ämnen för att utveckla dina individuella sceniska färdigheter, t ex dans i olika stilar, individuell sång och körsång, samt interpretation och scenframställning.

Undervisningen sker på plats på folkhögskolan och i Vimmerby Kulturskolas lokaler då de är anpassade för konstnärlig verksamhet. 

Utbildningen ges under förutsättningen att det blir minst 12 deltagare.

Kurser som ingår i utbildningen är körsång samt individuell sång, scenframställning, sceniska produktioner, interpretation, improvisation, danskurser i olika genrer såsom: jazz, modernt och balett. Vi läser också några kortare teoretiska kurser, bland annat anatomi, historia (dans, musik, musikal, teater), kost/hälsa och mental träning. Vi erbjuder även alla möjlighet att nå sina mål genom individuell coachning.

Bifoga kopior på dina betyg och ett personligt brev till din ansökan. Berätta i brevet varför du har sökt utbildningen och om dina konstnärliga erfarenheter och din målsättning med utbildningen. Audition kommer att ske utifrån de aktuella restriktioner som råder, alternativt ska filmer skickas in. Mer information kommer efter sista ansökningsdatum.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/kurser/musikal-produktionsar/

Fler kurser inom: Dans Musik Teater

Vimmerby folkhögskola

På Vimmerby folkhögskola kan du välja mellan flera spännande och givande kurser och inriktningar där du har möjlighet att skaffa dig behörigheter eller en yrkesutbildning. Du får samtidigt en chans att utvecklas med oss andra i en trivsam miljö. Vår profil omfattar socialt och hälsofrämjande arbete men även internationellt och estetiskt arbete. Skolan är tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vimmerby folkhögskola
Box 24
598 21 Vimmerby

Besöksadress: Bryggaregatan 8

Telefon: 0492-143 00
E-post: vimmerbyfolkhogskola@regionkalmar.se
Webbadress: http://www.vimmerbyfolkhogskola.se/