Medicinsk sekreterare

Ansökan stängd
Skola:
Vimmerby folkhögskola
Plats:
Vimmerby - Kalmar län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet för högskolestudier samt datorvana. För att kunna bli antagen måste du komma på informationsdag och göra ett språktest som sedan ligger till grund för antagningen.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 30 maj 2025

Kostnader: Servicekostnad tillkommer.

Kontakt: Elina Andersson

E-post:
elina.andersson@vfhs.se

Utbildningen till Medicinsk sekreterare är för dig som tycker om språk och administration, är lösningsorienterad, har god datorvana och gillar att fungera som spindeln i nätet. 

 

Hos oss på den tvååriga medicinska sekreterarutbildningen på Vimmerby folkhögskola varvar vi studier på plats med lärande i arbete ute i verksamheterna där du får chansen att skapa viktiga kontakter inför ditt kommande yrkesliv.

Låter detta som något för dig? Välkommen med din ansökan senast 15 april.

 

Utbildningen ger dig goda kunskaper i bland annat vårddokumentation, anatomi- och sjukdomslära, skriftlig och muntlig framställning, kommunikation och förbättringsarbeten. Du kommer även att bli väl förtrogen med lagar och regler inom området samt få färdigheter i program som tillhör officepaketet.

Studierna varvas med föreläsningar, enskilt arbete, grupparbete, praktiska arbetsuppgifter och LIA (lärande i arbete). Vi arbetar i datajournalsystemet Cosmic, vilket är det system som används i verksamheten i de närliggande regionerna. Kunskap är en färskvara varför våra kurser innehåller föreläsningar av personer som aktivt arbetar inom området. Du tar stort ansvar för din egen utbildning.

Utbildningen omfattar fyra terminer. I utbildningen ingår 15 veckors praktik (LIA) samt fältstudier. Inom utbildningen arbetar vi ämnesintegrerat och vill därmed att du ser helheten inför yrkeslivet och utvecklar din förmåga att samarbeta. Utbildningen sker på plats i skolan och ges inte på distans.

Under dina LIA-perioder, skaffar du dig praktisk erfarenhet av både medicinsk dokumentation, det vill säga journalhantering och administrativt arbete inom vården. Här får du inblick i olika arbetsuppgifter och deltar i de dagliga rutinerna på en arbetsplats. LIA ger dig kunskap om hur olika arbetsplatser inom vårdsektorn fungerar. LIA:n kan ske på hemorten.

Viktig information om antagningsprocessen

För att kunna bli antagen måste du skickat in en komplett ansökan med betygskopior. Efter sista antagningsdag kommer vi skicka ut inbjudan till informationsdag med språktest. Vi antar sedan utifrån resultat i det språkliga antagningsprovet.

Viktiga datum:

15 april Sista ansökningsdag. (Vi tar emot ansökningar löpande fram till antagningsdagarna.)

21 april Utskick med inbjudan till informationsdag och språktester

2 maj Sista svarsdag på inbjudan till informationsdag/språktester

9 & 11 maj Informationsdag/språktest grupp 1 & 2

Senast 25 maj får du besked, via mejl, om du är
antagen eller står som reserv. Kontrollera din skräppost!

5 juni Sista dagen att svara på antagningsbeskedet.

Antagning av reserver sker fortlöpande efter den 5 juni.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/kurser/medicinsk-sekreterare/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Vimmerby folkhögskola

Vimmerby folkhögskola hittar du i Småland, i Astrid Lindgrens Vimmerby. Här kan du läsa in grundskola/gymnasium i en trygg studiemiljö på vår Allmän kurs. Är du redo för nästa steg så finns det på Vimmerby folkhögskola även sex olika yrkesutbildningar: Socialpedagog, Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör, Barnskötare, Fastighetsskötare samt Musikalartist och Musikalartist - Produktionsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vimmerby folkhögskola
Box 24
598 21 Vimmerby

Besöksadress: Bryggaregatan 8

Telefon: 010-357 57 00
E-post: vimmerbyfolkhogskola@regionkalmar.se
Webbadress: https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/