Gropbränd keramik/Inställd!

Grimslövs folkhögskola


Ansökan stängd

Med händerna och enkla verktyg formar och utforskar vi leran. Vi bränner alstren i tunna tillsammans med organiska material (sågspån, tidningspapper, fruktskal, kaffesump mm) salt och oxider.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga

Kostnader: Kost och logi 4 500 kr. För dig som inte bor på internatet är kostnaden 530 kr per dag. Materialkostnad tillkommer med ca. 350 kr.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 22 jun 2020 - 26 jun 2020

Kontakt:
Rebecka Franzén

Telefon:
E-post:
rebecka.franzen3@gmail.com

För vem: För alla som älskar lera – alla är välkomna både med och utan förkunskaper. Vi använder urålderliga, lågtekniska tekniker för att handforma, dekorera och bränna lera.

Innehåll: Med händerna och enkla verktyg formar och utforskar vi leran. Vi använder oss av olika byggtekniker så som till exempel kavling, ringling och tumning . Föremålen poleras och dekoreras sedan med terra sigilata för en vacker lyster.

Vi bränner alstren i tunna tillsammans med organiska material (sågspån, tidningspapper, fruktskal, kaffesump mm) salt och oxider. En spännande och effektfull bränningsteknik som går långt tillbaka i tiden.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen har du fått kunskap hur  urålderliga, lågtekniska tekniker kan användas  för att handforma, dekorera och bränna lera.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://grimslovsfolkhogskola.se/sommarkurser/