Novellskrivarkurs

Sommar/helg/veckokurs Grimslövs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

På den här kursen sätter vi novellen i fokus. Ambitionen är att försöka hinna skriva klart en kort novell eller i annat fall ha en nästan färdig novell att fortsätta på hemma.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 jun 2022 - 1 jul 2022

Kostnader: Kost och logi: 4 700 kr. (skolans internat) 5 700 kr. (Ekhagens kurs och konferens, hotellboende). Kost för dig som inte bor på skolan 2 850 kr.

Kontakt: Britt-Lis Nilsson Napadow

E-post:
brittlis@napadow.se

För vem: Kursen är för dig som är nybörjare eller har skrivit lite tidigare. 

Innehåll:Hur ser en novell ut? På den här kursen sätter vi novellen i fokus.
Vi diskuterar vad som kännetecknar en novell och de genrer som ofta används. Vi tar upp begrepp som novellens dramaturgi, berättarperspektiv och karaktärsbygge och gör många roliga, korta och lite längre övningar på dessa moment. De flesta övningarna läser vi upp för varandra.

Vi gör också övningar som hjälper till att locka fram fantasi och idéer. Uppslag till berättelser kan finnas nästan överallt, i en tidning, på bussen eller i skolans matsal. Kanske hittar du något spännande uppslag till din novell i skolans omgivning.

Viss tid ägnas naturligtvis åt deltagarnas eget skrivande på sin novell, eller annan text om man föredrar det. Dessa texter läser vi tillsammans och ger respons på.

På en sommarkurs är det alltid härligt att kunna ta sin laptop eller papper och penna och sitta ute en stund och skriva och hämta inspiration till skrivandet.

Deltagarna får också en mindre uppgift till nästa dag som vi då börjar med att läsa och samtala kring.

Textsamtalen är viktiga. De hjälper författaren att förstå hur andra läsare tar till sig texten och ska vara en hjälp på vägen. Vi ägnar oss inte åt kritik, endast positiv respons.

Deltagarna behöver ta med papper och penna, ha tillgång till dator samt en e-postadress.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

När veckan är slut kanske du har en färdig novell eller har med dig idéer till en eller flera berättelser att fortsätta skriva på!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://grimslovsfolkhogskola.se/sommarkurser/

Fler kurser inom: Prosa Kåseri

Grimslövs folkhögskola

Vår inriktning är Friskvård, Hälsa och Kultur i ett brett spännande perspektiv. Vi ger dig kunskap genom studier och upplevelser. Din personliga utveckling står i centrum, oavsett om du väljer oss för förberedelse inför vidare studier eller för att gå direkt ut i arbetslivet. Skolan är politiskt och religiöst obunden och har idag 150 studerande. Vårt internat ligger i en vacker, småländsk kulturbygd, cirka två mil från universitetsstaden Växjö. Tillsammans med våra verkstäder och funktionella idrottsanläggningar, ger detta dig en härlig, utvecklande och rolig tid på skolan. Vi ses!

Läs mer om skolan

Postadress:
Grimslövs folkhögskola
Huvudbyggnaden
342 55 Grimslöv

Telefon: 0470-76 37 00
E-post: fh-grimslov@kronoberg.se
Webbadress: https://www.grimslovsfolkhogskola.se/