Show och musikalutbildning

Ansökan stängd

Förberedande utbildning inom show och musikal. I utbildningen ingår bl.a. jazz, balett, enskild sång, mickträning, musikalkunskap, monologträning, grundläggande skådespelarträning och scenisk gestaltning.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansökan görs digitalt på vår hemsida senast 30 april. Audition genomförs 17-19 maj 2021. Du väljer en av dessa dagar.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 10 jun 2022

Plats för kursen: Markaryd

Kontakt:

Telefon: 0433-74500
E-post:
info@markarydsfolkhogskola.se


Show och musikal är en förberedande utbildning för högre studier inom sång, dans och teater.

På danslektionerna är det jazz och balett som är de stilar vi fördjupar oss mest i, men du kommer även få prova på stilar som street och modernt.

På sången erbjuds enskilda sånglektioner där sångteknik står i fokus. På interpretationslektionerna så kombineras teknik med sceniskt uttryck. Under året finns även ensembelsång och mickträning på schemat.

På dramalektionerna arbetar vi med improvisation, grundläggande skådespelarträning, scenisk gestaltning, monologträning och textbearbetning.

Under året så bjuder vi in gästlärare i alla tre huvudämnen för att ge dig en större bredd och kunskap inom dessa områden. I kursplanen är även inspirationsresor och föreläsningar inplanerade.

Du medverkar i Vintershowen som är en stor uppsättning som spelas i Markaryds kulturhus. Vi samarbetar under föreställningarna med skolans särskilda kurs, Studio Live Produktion. Under året kommer även mindre föreställningar och redovisningar att skapas och visas upp inför publik.

På vårterminen så arbetar vi mycket med auditionteknik för att ge dig de bästa förutsättningarna för att söka vidare till högre utbildningar inom sång, dans och teater. Ett år på på Show & Musikal är en bra förberedelse inför högre studier som på tex Musikteaterskolan i Bjärnum.

Skolans pedagoger/lärare är ämnesspecialister inom dans, drama och sång.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Ge deltagaren en god grund för framtida artisteri eller studier vid högre utbildningar. Deltagaren utvecklas som person och får de redskap som krävs för att kunna fortsätta arbeta med scenframträdande.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.markarydsfolkhogskola.se/show_musikal