Allmän kurs Teater

Ansök nu

Profilkurs för dig som vill utvecklas inom teater. Grundläggande skådespelarträning, improvisation, scenframställning, dramaturgi, textanalys, teaterkunskap, teaterproduktion, röst-, och rörelseträning.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Telefon/Skypeintervju

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 9 jun 2023

Plats för kursen: Markaryd

Kontakt:

Telefon: 0433-74500
E-post:
info@markarydsfolkhogskola.se


Under året på Teaterprofilen kommer du att få arbeta med grundläggande skådespelarträning, improvisation, textbearbetning, röst och tal, teaterkunskap och personlig utveckling. Dessutom kommer du att arbeta med flera olika föreställningar, projekt och produktioner. Gästföreläsningar, studiebesök och teaterbesök ingår också i kursen. Vår ambition är att du, utifrån dina egna förutsättningar, ska kunna utvecklas kunskapsmässigt och personligt. Vi vill förbereda dig på bästa sätt inför vidare studier och/eller arbete med olika former av teater. 

Du studerar 10 tim/v teaterprofil och 10 tim/v gymnasiegemensamma ämnen/tillvalsämnen. Kurser ger behörighet till Högskola/Yrkeshögskola, beroende på vilka gymnasiegemensamma ämnen du väljer att studera. Du kan förutom gymnasiegemensamma ämnen välja andra tillvalsämnen. Exempel på sådana tillvalsämnen finns på skolans hemsida. Året på allmän kurs med teaterprofil är intensivt men också väldigt roligt, spännande och utvecklande. Vi erbjuder 16 platser per läsår. Antagning telefon/skypeintervju. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Syftet med Teaterprofilen på Markaryds folkhögskola är att ge deltagaren en god och trygg grund att stå på inom teater, oavsett tidigare förkunskaper. Att så gott som möjligt rusta för vidare studier vid andra, liknande eller högre utbildningar. Att ge deltagaren möjlighet att under ett år få utvecklas personligt och att förstå vad som krävs för att själv kunna fortsätta arbeta med sitt välmående.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://sms.schoolsoft.se/