Skola:
Markaryds folkhögskola
Plats:
Markaryd - Kronobergs län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Telefon/Skypeintervju

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2023 - 7 jun 2024

Plats för kursen: Markaryd

Kontakt: Lenni Engen

Telefon: 0433-74500

E-post:
info@markarydsfolkhogskola.se

Profilkurs för dig inom teater. Grundläggande skådespelarträning, improvisation, scenframställning, dramaturgi, textanalys, teaterkunskap, teaterproduktion, röst-, och rörelseträning.

Under året på Teaterprofilen kommer du att få arbeta med grundläggande skådespelarträning, improvisation, textbearbetning, röst och tal, teaterkunskap och personlig utveckling. Dessutom kommer du att arbeta med flera olika projekt och produktioner. Gästföreläsningar, studiebesök och teaterbesök ingår också i kursen. Vår ambition är att du, utifrån dina egna förutsättningar, ska kunna utvecklas kunskapsmässigt och personligt. Vi vill förbereda dig på bästa sätt inför vidare studier och/eller arbete med olika former av teater. 

Du studerar 10 tim/v teaterprofil och 10 tim/v gymnasiegemensamma ämnen/tillvalsämnen. Kurser ger behörighet till Högskola/Yrkeshögskola, beroende på vilka gymnasiegemensamma ämnen du väljer att studera. Du kan förutom gymnasiegemensamma ämnen välja andra tillvalsämnen. Exempel på sådana tillvalsämnen finns på skolans hemsida. Året på allmän kurs med teaterprofil är intensivt men också väldigt roligt, spännande och utvecklande. Vi erbjuder 16 platser per läsår. Antagning telefon/skypeintervju. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Syftet med Teaterprofilen på Markaryds folkhögskola är att ge deltagaren en god och trygg grund att stå på inom teater, oavsett tidigare förkunskaper. Att så gott som möjligt rusta för vidare studier vid andra, liknande eller högre utbildningar. Att ge deltagaren möjlighet att under ett år få utvecklas personligt och att förstå vad som krävs för att själv kunna fortsätta arbeta med sitt välmående.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sms.schoolsoft.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln

Markaryds folkhögskola

Vi har inriktning mot kultur, fritid och hälsa, där begrepp som värme, omtanke, skapande i olika former, friskvård och framtidsfrågor står i fokus. Skolan arbetar med individen i centrum och lägger stor vikt vid social kompetens. Här möts kunskaper och erfarenheter som stimulerar till personlig utveckling och samhällsengagemang. Utbildningsorterna är Markaryd och Bjärnum.

Läs mer om skolan

Postadress:
Markaryds folkhögskola
Kronobergsgatan 6
285 37 Markaryd

Telefon: 0433-74 500
E-post: info@markarydsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.markarydsfolkhogskola.se/