Baskurs i kyrkomusik

Ansök nu

1 år deltid/distans läsåret 2021 – 2022.

Kursen vänder sig till dig som har någon form av musikalisk bakgrund och som längtar efter att verka som församlingsmusiker i någon form. Den vänder sig också till dig som behöver ett år förberedande studier till att söka kyrkomusikerutbildningen.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Maria Ingemarsson Berg

Telefon: 0470-724080
E-post:
mingemarssonberg@gmail.com


Fler kurser inom: Körsång , Nybörjare

Mål för kursen

Kunna vara verksam som församlingsmusiker. Förberedande till högre studier
i kyrkomusik.

Kursdeltagarna ges möjlighet att medverka på folkhögskolans veckomässa och morgonböner.

Kursupplägg

Kursen är upplagd som en ettårig distanskurs på deltid. Det innebär att kursen går att kombinera med arbete eller andra studier. Studierna sker i huvudsak på hemorten. Mellan samlingarna har deltagaren kontakt med handledarna och lärarna via Google classroom.

Distansstudier med 2 dagar/månad förlagd till folkhögskolan.

Kursdeltagaren har kontakt med den lokala församlingen för övning och möjlighet till praktik. Mellan samlingarna arbetar de studerande också med olika förberedelse- och inlämningsuppgifter.

Preliminärt schema för träffarna på skolan finns på hemsidan sigfrid.se. Dessa äger rum torsdag – fredag (om inget annat anges). Rum för övernattning kan finnas för den som önskar, kontakta i så fall receptionen på 0470 – 72 40 80.

Torsdagens undervisning 10.30-17.00. Kl 17 är det kvällsmat och kl 19.00 är det mässa i kapellet med efterföljande fika. Fredagens undervisning pågår 8.30-15.00. Morgonbön kl 8.15  fredag.