Möbellinjen, grundår

Ansökan stängd

Möbellinjen är för många startskottet för ett fortsatt liv inom hantverk och kreativt arbete! Kursen består av renoveringssnickeri, möbeltapetsering samt ytbehandling/måleri.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: I mån av plats, löpande intagning.

Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri. Serviceavgift tillkommer. Materialavgift 3000:-

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Barbro Stråmo

Telefon: 070-339 94 02
E-post:
barbro.stramo@alvsbyfolkhogskola.nu


Möbellinjen är för många startskottet för ett fortsatt liv inom hantverk och kreativt arbete! Kursen består av renoveringssnickeri, möbeltapetsering samt ytbehandling/måleri och är lämplig för såväl nybörjare som för den som har erfarenhet sedan tidigare. Kursen är en bred förberedande utbildning för till exempel Carl Malmsten, Linköpings Universitet och Mittuniversitet i Kramfors och deras hantverksutbildningar. Våra kursdeltagare är alltifrån nybakta studenter till dem som är mitt i yrkeslivet eller som lagt det bakom sig.

Möbellinjen startade 1999 och grundåret är en ettårig folkhögskolekurs. Här lär man sig grundläggande tekniker inom träbearbetning för hand och med snickerimaskiner, traditionell och modern möbelstoppning samt möbelmåleri och ytbehandling både på traditionellt och modernt vis. Kursen avslutas varje år med en stor utställning för allmänheten där en del av årets renoveringsprojekt visas och säljs. Kursen präglas genomgående av återvinning och stor hänsyn till miljön.
Vid ansökan, glöm inte att bifoga ett personligt brev där du skriver om dig själv och motiverar varför du vill gå kursen.

Kostnader:
Materialavgift 3 000 kr per termin (med reservation för förändringar). Kostnader för egna renoveringsprojekt tillkommer.

Antagningsvillkor:
Till ansökan ska bifogas ett personligt brev.
Utifrån brevet bedöms den sökandes förkunskaper, möjligheter att tillgodogöra sig utbildningen både praktiskt och teoretiskt och den sökandes mål med utbildningen.
Man ska ej vara känslig för damm, dofter och höga ljud.
Kursen genomförs på svenska.

Folder om möbellinjen:
Kan du ladda hem här

  
Bilder: Marcel Köppe