Möbellinjen, grundår

Profilkurs, Yrkesutbildning Älvsby folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Möbellinjen är för många startskottet för ett fortsatt liv inom hantverk och kreativt arbete! Kursen består av renoveringssnickeri, möbeltapetsering samt ytbehandling/måleri.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: I mån av plats, löpande intagning.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 9 jun 2023

Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri. Serviceavgift tillkommer. Materialavgift 3000:-

Kontakt: Barbro Stråmo

Telefon: 070-339 94 02

E-post:
barbro.stramo@alvsbyfolkhogskola.nu

Möbellinjen är för många startskottet för ett fortsatt liv inom hantverk och kreativt arbete! Kursen består av renoveringssnickeri, möbeltapetsering samt ytbehandling/måleri och är lämplig för såväl nybörjare som för den som har erfarenhet sedan tidigare. Kursen är en bred förberedande utbildning för till exempel Carl Malmsten, Linköpings Universitet och Mittuniversitet i Kramfors och deras hantverksutbildningar. Våra kursdeltagare är alltifrån nybakta studenter till dem som är mitt i yrkeslivet eller som lagt det bakom sig. 

Möbellinjen startade 1999 och grundåret är en ettårig folkhögskolekurs. Här lär man sig grundläggande tekniker inom träbearbetning för hand och med snickerimaskiner, traditionell och modern möbelstoppning samt möbelmåleri och ytbehandling både på traditionellt och modernt vis. Kursen avslutas varje år med en stor utställning för allmänheten där en del av årets renoveringsprojekt visas och säljs. Kursen präglas genomgående av återvinning och stor hänsyn till miljön.
Vid ansökan, glöm inte att bifoga ett personligt brev där du skriver om dig själv och motiverar varför du vill gå kursen.

Kostnader:
Materialavgift 3 000 kr per termin (med reservation för förändringar). Kostnader för egna renoveringsprojekt tillkommer.

Antagningsvillkor:
Till ansökan ska bifogas ett personligt brev.
Utifrån brevet bedöms den sökandes förkunskaper, möjligheter att tillgodogöra sig utbildningen både praktiskt och teoretiskt och den sökandes mål med utbildningen.
Man ska ej vara känslig för damm, dofter och höga ljud.
Kursen genomförs på svenska.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://alvsbyfolkhogskola.nu/kurser/mobellinjen-grundar/

Älvsby folkhögskola

Mjukt inbäddat mellan skogsklädda berg intill ”det blå bandet” – Piteälven ligger Älvsbyn, Norrbottens pärla. Här finns Älvsby folkhögskola där du erbjuds utbildning och träning för både ”knopp och kropp”. Här får du möjlighet att upptäcka hur stort det är att vara människa, i trivsamma lokaler och en varm och öppen gemenskap.

Läs mer om skolan

Postadress:
Älvsby folkhögskola
Nygrensvägen 28
942 33 Älvsbyn

Telefon: 0929-723 00
E-post: info@afhs.nu
Webbadress: http://www.afhs.nu/