Allmän kurs: Polisförberedande utbildning.

Framnäs folkhögskola


Ansökan stängd
Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av polisyrket och som vill öka dina chanser att ta dig in på Polishögskolan. Utbildningen är ettårig.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska som sökande till vår utbildning vara behörig- rörande teoretiska gymnasieämnen- att söka in på Polishögskolan. En viktig del rörande de slutliga antagningarna vi gör, är de intervjuer som vi genomför efter ansökningstidens slut.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Lars Sandberg

Telefon: 0911/231103
E-post:
lars.sandberg@framnas.nu

Hösten 2018 startade vi denna nya utbildning, som riktar sig till dig som vill söka in på Polishögskolan. Vår utbildning syftar till att fördjupa de kunskaper som då krävs, samt att därmed också öka dina chanser att ta dig in på Polishögskolan.

På vår utbildning läser man bl.a. grundkurser i teoretiska ämnen som berör samhällsfrågor, juridik och kriminologi, ledarskap och konflikthantering, språk och kommunikation samt etik. Även vissa behörighetsgivande ämnen kan studeras. Teorin blandas med mer praktiska delar som till exempel fys- och simträning samt första hjälpen/HLR.

Utbildningen ges i samarbete med polisregion Nord. En stor vikt läggs vid studiebesök hos polisens olika verksamhetsgrenar och på föreläsningar av verksamma poliser. Även olika andra verksamheter och yrkesgrenar, nära kopplade till polisens arbete, studeras via föreläsningar eller studiebesök.

Utbildningen är också meriterande för andra yrken, inom t.ex. bevakningsbranschen och kriminalvården.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.framnas.nu