Allmän kurs baslinje

Behörighetsgivande kurs Kalix folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Saknar du behörighet från grundskolan? Behöver du få ett starkare stöd i dina studier inför vidare gymnasiestudier? Visste du att du även kan läsa en gymnasieutbildning även på en folkhögskola?

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Serviceavgift: 750 kr/termin

Kontakt: Kristina Stenman

Telefon: 076-190 15 71

E-post:
kristina.stenman@kalixfolkhogskola.se

Vi erbjuder från och med i vår en mjukare start inför fortsatta studier vid Allmän kurs på Kalix folkhögskola. I vår kurs ”förberedande allmän kurs” läser du de grundskolekurser som du saknar. De kurser som krävs för vidare folkhögskolestudier är: samhällskunskap, matematik, svenska och engelska. När du sedan är redo kan du när som helst under läsåret gå vidare mot allmän kurs/gymnasiestudier på folkhögskola. För att du ska lyckas väl med dina studier innehåller kursen även studieteknik samt att du tränas extra i skriftlig och muntlig framställning. Detta kommer att ge dig en god grund där du känner dig trygg och väl förberedd inför kommande studier. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din egen takt!

Kalix folkhögskola

Vår sprakande folkhögskola är belägen i Kalix, där älven möter havet. Du hittar oss några kilometer utanför centrum, ett stenkast från den stilla Kalixälven och bara fem mil från gränsen till Finland. För den som gillar att röra på sig finns det mesta man kan tänka sig inom räckhåll: flera gym, sim- och sporthall, underbara skidspår, multiarena, golfbana, fiskevatten och mycket annat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kalix folkhögskola
Näsbyvägen 16
952 62 Kalix

Telefon: 0923-666 10
E-post: info@kalixfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.kalixfolkhogskola.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln