Journalistutbildningen är tillbaka - nu på distans

Nu är vår utbildningsmeny för hösten klar och vi kan stolt presentera en glädjande nyhet. Vår högt aktade journalistutbildning är tillbaka - den här gången på distans.

Utbildningen är för dig som har ett brinnande intresse för samhällsfrågor, som är vetgirig och intresserad av andra människor och som vill vara med och ansvara för att medborgarna tar del av en korrekt bild av samhället.      

Läs mer om utbildningen här.

Utbildningens mål     

Vår tvååriga yrkesutbildning “Journalistutbildningen” ska, i folkbildningens anda, ge dig de rätta verktygen för att kunna arbeta som journalist på nyhetsredaktioner runt om i Sverige. Utbildningen sker i stor utsträckning via modern distansteknik och innehåller tre träffveckor under år ett och två träffveckor år två. Första året är ett basår där tyngdpunkten ligger på grunderna i det journalistiska hantverket och journalistikens roll i samhället. År två består av fördjupande uppgifter inom olika genrer och publiceringskanaler.

Kalix folkhögskola har utbildat journalister sedan 1970-talet och har ett högt anseende inom mediebranschen. En av våra största målsättningar är att du ska ha fått praktisk erfarenhet under utbildningens gång, varför utbildningen innehåller fyra praktikveckor under år ett och tolv praktikveckor under år två.  Allt för att du ska ha en god grund att stå på inför ditt kommande yrke och ha möjlighet att skapa ett upparbetat nätverk inom branschen. 

Utbildningen sker i nära samarbete med nyhetsredaktioner i hela landet. Kalix folkhögskola är känd för sina generösa lokaler, vilket ger alla möjligheter till mycket praktiskt arbete, tillsammans med kurskamrater, under träffveckorna.

Alla nyheter