Sommarkurs i stenslipning och silversmide för ungdomar!

Malmfältens folkhögskola


Ansök nu
Har du ett intresse av stenar, silver och smycken och tycker om att arbeta praktisk? Är du mellan 13 och 18år? Då har vi glädjen att, under sommaren, erbjuda en 4-dagars kurs där du får pröva på stenslipning och silversmide!

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: Ej angivet 4 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 8 platser, först till kvarn. Löpande antagning fram till 2 veckor innan kursstart. För dig som är mellan 13-18år. Inga förkunskaper krävs, bara ditt intresse och nyfikenhet.

Kostnader: Kursavgift 700kr. Kursavgiften går till förbrukningsmaterial som lack, lod, stenar/silver till grund momenten. Frukt till mellanmål. För egendesignade arbeten betalar deltagaren själv. Kostnad för det beror på material och vad du vill skapa.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 jun 2020 - 18 jun 2020

Plats för kursen: Lannavaara

Kontakt:
Jenny Söderström

Telefon: 0981-310 60
E-post:
jenny@kristallen.com

Kursen ges på plats i den lilla byn Lannavaara i sammarbete med Kristallen AB som sedan 1986 har varit centrum för utbildningar inom sten, metall och gemmologi.

Sommarkursen är en prova-på utbildning för dig som vill slipa och tillverka egna smycken. Under kursveckan får du själv pröva att göra egna produkter. Kursen riktar sig till dig som är 13-18år.

ÖVRIG INFORMATION

Möblerat studentrum med egen toalett och dusch kan hyras i Lannavaara för 300:-/natt.

Obs. I kursen ingår inga kvällsaktiviteter eller mat så i det fall ungdomen inte själv kan fixa det behöver en vuxen följa med som sällskap till ungdomen. Är du under 18år kommer skolan kontakta din vårdnadshavare vid ansökan.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Orienterat sig i stenslipning och silversmide. Provat på att göra ett smycke.