Allmän kurs på grund- eller gymnasienivå

Ansök nu

Allmän kurs på grund- eller gymnasienivå

Malmfältens folkhögskola

Ansök nu

Välkommen till Allmän kurs på Malmfältens folkhögskola! Hos oss kan du komplettera dina tidigare studier eller läsa in din behörighet från grundskolan eller gymnasiet.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Löpande antagning (skolstart 23 augusti). Bifoga tidigare studieintyg eller betyg med din ansökan. Internat: Vårat internat är för närvarande fullsatt. (Blir rum ledigt kommer det att erbjudas till sökande inom Kiruna, Gällivare och Pajala kommun).

Kostnader: 700kr per läsår går till: lån av kurslitteratur, lån av iPad samt elevförsäkring (gäller under verksamhetstid).

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Mikael Nordin

Telefon: 0980-675 00
E-post:
mikael.nordin@kiruna.fhsk.se


Allmän kurs på grund- eller gymnasienivå

Allmän kurs vänder sig till dig som vill öka dina kunskaper och kanske läsa in behörigheter för fortsatta studier. Du läser allmänna ämnen som svenska, matematik, engelska, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Ämnesval och studietakt planeras efter dina mål och förutsättningar. Förutom ämnesstudier lägger vi vikt vid att du som elev får ta del av kultur i olika former som teater- och musikföreställningar, konst samt föreläsningar inom olika kulturella områden.

Vi arbetar i mindre studiegrupper där fokus ligger på respekt och tolerans för individen, men också samarbete i den lilla såväl som den stora gruppen.

Studierna bedrivs på en nivå som motsvarar gymnasieskolans men dina studier kan också vara på en grundläggande nivå för att repetera eller fullborda grundskolan. Det är därför viktigt att du skickar betygskopior med din ansökan så att vi kan göra en bra planering för dig.

Studierna på motsvarande gymnasienivå kan leda till grundläggande behörighet för Yrkeshögskola samt Universitet och- högskolestudier.

Obs. för att din ansökan skall hanteras behöver du bifoga tidigare Studieintyg eller betyg.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du har breddat och fördjupat din allmänbildning samt uppnått behörigheter för högre studier.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.malmfaltensfolkhogskola.se/