Grundutbildning inom stenbearbetning, metallbearbetning och gemmologi

Ansökan stängd

Grundutbildning inom stenbearbetning, metallbearbetning och gemmologi

Malmfältens folkhögskola

Ansökan stängd

Har du ett intresse för ädelstenar, silver,  smycken och gemmologi? Tycker du om att arbeta praktisk med tillverkning och hantverk? Då är det här utbildningen för dig!

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: -Har ett intresse för sten, metall och gemmologi -Kunskap i Engelska (delar av utbildningen ges på engelska) -Genomförd gymnasieutbildning motsv. -Erfarenheter av hantverk -Löpande antagning, dock längst 3 veckor in på kursstart

Kostnader: 10.000kr (materialkostnad, litteratur, webbaserat utbildningsmaterial samt elevförsäkring under verksamhetsförlagd utbildning i Lannavaara)

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 30 aug 2021 - 17 jun 2022

Plats för kursen: Lannavaara

Kontakt:
Jenny Söderström

Telefon: 0981-31060
E-post:
info@kristallen.com


Fler kurser inom: Hantverk , Smide / Silver

Vår utbildning är en för Sverige unik utbildning där hantverkskunskaper kombineras med teoretiska kunskaper. Det är en ettårig folkhögskoleutbildning som ges i samverkan med Kristallen i Lannavaara AB.

De praktiska momenten i utbildningen ges på plats i den lilla byn Lannavaara som sedan 1986 har varit centrum för liknande utbildningar.

Delar av de teoretiska momenten kommer att ges via distans-utbildning. Den tar du del av hemifrån via dator med internetuppkoppling.

Utbildningen ger dig som har intresse inom området goda grundläggande kunskaper och möjligheter till intressanta framtida arbeten inom till exempel formgivning, design av ädelsten och smycken.

Efter kursens slut kommer du ges möjlighet att testa dig mot en internationell examen via Gem-A som utfärdar ett internationellt gemmologi certifikat välkänt över hela världen. Testdag för Gem-A är 20 juni och genomförs i Lannavaara. Certifieringen är frivillig att genomföra.

 


ÖVRIG INFORMATION
Studentrum kan hyras i Lannavaara under de praktiska kursmomenten som pågår under perioderna augusti till november 2021 samt maj till juni 2022. Kostnad för internat 2200:-/månad och rum.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://malmfaltensfolkhogskola.se/