Grundutbildning inom stenbearbetning, metallbearbetning och gemmologi

Profilkurs Malmfältens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Har du ett intresse för ädelstenar, silver,  smycken och gemmologi? Tycker du om att arbeta praktisk med tillverkning och hantverk? Då är det här utbildningen för dig!

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: -Har ett intresse för sten, metall och gemmologi -Kunskap i Engelska (delar av utbildningen ges på engelska) -Genomförd gymnasieutbildning motsv. -Erfarenheter av hantverk -Löpande antagning, dock längst 3 veckor in på kursstart

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 30 jun 2023

Plats för kursen: Lannavaara

Kostnader: 12 000 kr (materialkostnad, litteratur, webbaserat utbildningsmaterial samt elevförsäkring under verksamhetsförlagd utbildning i Lannavaara)

Kontakt: Jenny Söderström

Telefon: 0981-31060

E-post:
info@kristallen.com

Vår utbildning är en för Sverige unik utbildning där hantverkskunskaper kombineras med teoretiska kunskaper. Det är en ettårig folkhögskoleutbildning som ges i samverkan med Kristallen i Lannavaara AB.

De praktiska momenten i utbildningen ges på plats i den lilla byn Lannavaara som sedan 1986 har varit centrum för liknande utbildningar.

Delar av de teoretiska momenten kommer att ges via distans-utbildning. Den tar du del av hemifrån via dator med internetuppkoppling.

Utbildningen ger dig som har intresse inom området goda grundläggande kunskaper och möjligheter till intressanta framtida arbeten inom till exempel formgivning, design av ädelsten och smycken.

Efter kursens slut kommer du ges möjlighet att testa dig mot en internationell examen via Gem-A som utfärdar ett internationellt gemmologi certifikat välkänt över hela världen. Testdag för Gem-A är 27 juni och genomförs i Lannavaara. Certifieringen är frivillig att genomföra.

 


ÖVRIG INFORMATION
Studentrum kan hyras i Lannavaara under de praktiska kursmomenten som pågår under perioderna augusti till november 2022 samt maj till juni 2023. Kostnad för internat 2200:-/månad och rum.

Innan du ansöker. Gå in på vår hemsida och läs mer om Dina rättigheter på folkhögskola. Information hittar du under fliken: Skola och studier – Elevinformation – Dina rättigheter på folkhögskola

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://malmfaltensfolkhogskola.se/

Malmfältens folkhögskola

Malmfältens folkhögskola, Sveriges nordligaste folkhögskola, är ett folkbildningscentrum inom Nordkalotten/Barentsområdet. Vi verkar i ett svenskt, samiskt och finskt kulturområde som idag tillförs influenser från hela världen, något som också avspeglas i skolans verksamhet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmfältens folkhögskola
Campingvägen 3
981 35 Kiruna

Telefon: 0980-675 00
E-post: malmfaltens@kiruna.fhsk.se
Webbadress: http://www.malmfaltensfolkhogskola.se/