Skrivarkurs: Skriv ditt liv

Ansökan stängd

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
5 frivilliga träffar

Studietakt: 50%

Längd: 21 veckor

Ansök senast: 14 jan 2022

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Viss datorvana samt tillgång till dator med internetuppkoppling. Löpande antagning till 15 platser.

Kostnader: 300 kr som går till materialkostnad.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 24 jan 2022 - 17 jun 2022

Kontakt:
Carina Bergstrand

Telefon: 0980-675 00
E-post:
carinaspostlada@gmail.com


Fler kurser inom: Skriva

Skrivarkurs - skriv ditt liv

Skrivandet i denna kurs har utgångspunkt i ditt eget liv. Tillsammans väcker vi minnen och gör dem till berättelser. Vi jobbar med kreativt skrivande utifrån olika teman: barndomen och ungdomstiden bland annat. Syftet med kursen är att du ska komma igång och utveckla ditt skrivande genom muntliga och skriftliga textsamtal i kursgruppen och träna på att skapa en god historia genom olika inspirerande skrivövningar.

Träffar: Fem helgträffar på Malmfältens folkhögskola, ej obligatoriska.

Träff 1: 29 – 30 januari. Barndomen

Träff 2: 5 – 6 mars. Ungdomstiden

Träff 3: 9 – 10 april. Vuxenlivet

Träff 4: 14 – 15 maj. Nutiden och framtiden

Träff 5: 11 – 12 juni. Avslutning och sammanfattning

Vi träffas på Malmfältens folkhögskola vid fem tillfällen, alltid lördag - söndag. Tider: 8.30 – 15.30 ca. Ni som inte bor i Kiruna behöver själva ordna boende. För er som inte kan komma till kursträffarna håller vi fem digitala kvällsträffar. Datum fastställs innan kursstart. Det går alltså bra att genomföra kursen helt på distans. Träffarna är startpunkten på ett nytt tema och däremellan skriver ni individuellt utifrån olika skrivuppgifter. Ni kommer att läsa varandras texter och ge skriftlig respons via nätet i mindre grupper. Ni får också respons av läraren. Innan kursstart får ni information om hur kontakten över nätet kommer att ske. Ni behöver viss datorvana och tillgång till dator.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Syftet med kursen är att du kommer igång och utvecklar ditt skrivande. Det sker genom textsamtal i kursgruppen och olika inspirerande skrivövningar.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://malmfaltensfolkhogskola.se/