Veckokurs Stenslipning & Silversmide för tidigare studenter

Ansök nu

Veckokurs Stenslipning & Silversmide för tidigare studenter

Malmfältens folkhögskola

Ansök nu

Har du gått vår ettåriga folkhögskoleutbildning Grundutbildning inom stenbearbetning, metallbearbetning och gemmologi och känner att du vill komma tillbaka till oss för att repetera några moment eller prova något du inte riktigt hann med när du var här? Då är detta kursen för dig. 

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: En vecka

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du har genomfört vår ettåriga utbildning: Grundutbildning inom stenbearbetning, metallbearbetning och gemmologi. Löpande antagning till 8 platser fram till 2 veckor innan kursstart.

Kostnader: Deltagarna betalar själv för silver och stenar. En kursavgift på 1500:-/kurs tas ut vid anmälan av kursen. I den avgiften ingår förbrukning så som lack, lod, tennoxid, lån av hörselskydd och förkläden.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 28 mar 2022 - 1 apr 2022

Plats för kursen: Lannavaara

Kontakt:
Jenny Söderström

Telefon: 0981-31060
E-post:
jenny@kristallen.com


Utbildningen ges på plats i den lilla byn Lannavaara som sedan 1986 har varit centrum för utbildningar inom sten och metall och är en repetitionskurs för dig som har gått här och som känner att du vill göra mer eller återanknyta till hantverket.

Om veckokursen:

  • Du väljer själv om du vill jobba i stenverkstaden eller silververkstaden.
  • Utbildningen startar Måndag 28 mars kl 13.00-16.00 och äger sedan rum tisdag kl 09.00 till 16.00, onsdag kl 09.00-16.00,  torsdag kl 09.00 till 16.00 och fredag kl 09.00 till 12.00.

Önskar du studentboende under din vecka i Lannavara? Kontakta Kristallen i Lannavaara  om vad för logimöjligheter som erbjuds. 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Repeterat eller fördjupat dina kunskaper inom sten- eller silversmide.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://malmfaltensfolkhogskola.se