Allmän kurs vänder sig till dig som inte har gått klart gymnasiet. Hos oss får du chansen att klara dina studier på dina egna villkor – i din egen takt – efter just dina förutsättningar.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Din studietid hos oss beror dels på vad du tidigare har läst.

Ansök senast: 31 juli 2019

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 18 år, grundskolebehörighet.

Kostnader: Serviceavgift 1400 kr/år -se vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2019 - 10 jun 2020

Kontakt:
Malin Styrman

Telefon: 0920-26 66 85
E-post:
syv@sunderbyfolkhogskola.se

OBS!
Ansök senast 31 juli 2019

Hur länge du går hos oss baseras på hur många ämnen, och hur mycket tid, du behöver för att färdigställa dina gymnasiala studier. Att studera heltid på Allmän kurs innebär att du läser 20 timmar i veckan. I dessa timmar ingår även läxpass – ett sätt för dig att göra klart dina skoluppgifter på plats här i skolan. På så sätt är du klar med allt när du åker hem för dagen, bra va?

Utöver din ordinarie studieplan har också möjlighet att välja någon av våra tillvalskurser:

  • Körkortsteori
  • Självhushållning
  • Friskvård
  • Yoga
  • Konst
  • Gamemaker
  • Tala
  • Svenskastöd
  • Mattepass
  • Arbetsmarknad

Allmän kurs har en unik och valbar inriktning inom spelutveckling, Gamemaker, som går att kombinera med övriga ämnen på Allmän kurs – om du vill läsa på heltid. Det går givetvis också bra att läsa Gamemaker helt fristående. Du kan också kombinera Allmän kurs med någon av våra andra distanskurser.

Mer än bara bara studier. Att studera på Allmän kurs vid Sunderby folkhögskola innebär mer än bara studier. Vi lägger stort fokus på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper. Att studera på folkhögskola innebär även att du som deltagare har stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.

Du som studerar på Allmän kurs får ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. Bedömningen görs årligen gemensamt av alla dina lärare på skolan. Utbildningen är ett alternativ till gymnasieskolan och Kommunala vuxenutbildningen och är till för dig som vill förbereda dig för att söka vidare till högskola, universitet eller yrkeshögskola.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Målet är gymnasiekompetens, att ge eleven möjlighet till behörigheter för vidare studier på universitet eller högskola och att ge stimulans till personlig utveckling.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.sunderbyfolkhogskola.se/kurser/allman-kurs/