Färg - Form - Inredning 100%

Sunderby folkhögskola


Ansök nu

Vad krävs egentligen för att kunna arbeta med inredning professionellt? På den här kursen får du, under ett år, både de teoretiska och praktiska grunderna du behöver inför att söka vidare till studier på högre nivå.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 19 augusti 2020

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 18 år.

Kostnader: Se vår webb/hemsida för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2020 - 16 jun 2021

Kontakt:
Malin Styrman

Telefon: 0920-26 66 85
E-post:
syv@sunderbyfolkhogskola.se

OBS!
Ansök senast 19 augusti 2020

Färg, form och inredning vänder sig till dig som är intresserad av inredning och vill påverka din egen eller andras miljö på ett kreativt sätt. Kursens upplägg bygger på att den konstnärliga träningen och hur den färdigheten genererar nya insikter i hur miljöer och hem kan förbättras och få en personlig prägel – där färg och form går hand i hand.

Under året kommer du få lära dig att konstruera modeller, gestalta rum, ritningslära, färglära, konst- och stilhistoria, inredning, ljusdesign samt att själv skapa med keramik, teckning, trä/metall, digital bild, textil och textiltryck. Vi kommer även att genomföra en rad studiebesök på arbetsplatser inom ämnesområdet – allt för att du skall få en så god arbetslivsorientering som möjligt. Avslutningsvis genomför du ett eget fördjupningsarbete som avslutas med ett examensarbete.