Allmän kurs

Behörighetsgivande kurs Sunderby folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år Studietiden är 1-4 år. Du blir antagen för en termin i taget. Hur lång din studietid blir hos oss beror på vad du har läst tidigare, ditt behov och din studieförmåga.
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs vänder sig till dig som inte har gått klart gymnasiet. Studierna formas till viss del efter deltagarnas behov och förutsättningar så du får chansen att nå dina studiemål.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022 - 14 jun 2023

Plats för kursen: Luleå

Kostnader: Se vår hemsida.

Kontakt: Malin Styrman

Telefon: 0920-26 66 00

E-post:
syv@sunderbyfolkhogskola.se

Allmän kurs

 

Allmän kurs vänder sig till dig som inte har gått klart gymnasiet och det är dina förutsättningar som avgör hur länge du går hos oss. Studietiden baseras på hur många ämnen, och hur mycket tid, du behöver för att färdigställa dina gymnasiala studier.
Att studera heltid på Allmän kurs innebär att du läser minst 20 timmar i veckan.

Du har utöver din ordinarie studieplan möjlighet att välja någon av våra tillvalskurser som ligger utanför de gymnasiegemensamma ämnena. Vilka tillval du kan välja på presenteras under de första studieveckorna. Exempel på tillval som vi har haft genom åren är: Självhushållning, friskvård, yoga, rollspel, mänskliga rättigheter och schack.

Allmän kurs går även att kombinera med spelutveckling, läs mer under Allmän kurs Gamemaker.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

Studieomdöme

Efter avslutad utbildning/kurs får du ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. Bedömningen görs årligen gemensamt av alla dina lärare på skolan. Utbildningen är ett alternativ till gymnasieskolan och Kommunala vuxenutbildningen och är till för dig som vill förbereda dig för att söka vidare till högskola, universitet, yrkeshögskola eller få klart ditt treåriga gymnasium och etablera dig på arbetsmarknaden.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.sunderbyfolkhogskola.se/kurser/allman-kurs/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Sunderby folkhögskola

Kom och skapa din egen framtid – här är du en del i ett större sammanhang och ditt bidrag är viktigt!

Läs mer om skolan

Postadress:
Sunderby folkhögskola
Kråkbergsvägen 7
954 42 Luleå

Besöksadress: Kråkbergsvägen 7, 954 42 Södra Sunderbyn i Luleå kommun

Telefon: 0920-26 66 00
E-post: info@sunderbyfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sunderbyfolkhogskola.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln