Indiespelutvecklare

Ansök nu

Drömmer du om att arbeta som indiespelutvecklare på ett spelföretag eller som egenföretagare? På den här yrkesutbildningen ges du alla verktyg att efter examen starta eget eller få jobb hos en befintlig spelstudio.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: 1 juni 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Se vår hemsida.

Kostnader: Se vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022

Plats för kursen: Boden

Kontakt:
Malin Styrman

Telefon:
E-post:
syv@sunderbyfolkhogskola.se


OBS!
Ansök senast
1 juni 2022

Vår yrkesutbildning Indiespelutvecklare är en tvåårig eftergymnasial utbildning på professionell nivå. Här får du verktyg och kompetens för att kunna arbeta som indiespelutvecklare. Målet är att du som läser utbildningen ska kunna gå rakt ut i arbetslivet antingen som anställd eller egenföretagare direkt efter avslutad utbildning.

Utbildningen, som startade 2017, är helt unik i sitt slag då den är framtagen på begäran av och i samverkan med branschen. Under utbildningens gång kommer du som deltagare bland annat att få producera spel och arbeta upp din portfolio. Du kommer även att få pitcha idéer och spelkoncept i skarpt läge inför en extern jury bestående av yrkesverksamma aktörer.

Förankringen i spelbranschen har uppmärksammats både medialt och av kända spelstudios runt om i världen (länk till artiklar och intervjuer). Detta har gjort att både internationella och nationella spelstudios som exempelvis Glorious games, House Of How och Wander Word har etablerat sig i Sävast, Boden för att ta del av den kunskap som utbildas på plats.

Årliga studieresor och praktik på spelföretag ingår.

Utbildningsleverantör är Changemaker Educations (CME) som även är utbildningsleverantör för vår grundläggande utbildning i spelutveckling Gamemaker och även driver yrkeshögskoleutbildningen Futuregames i Stockholm.

På Boden business park och Boden Gamecamp finns boende till er som studerar Indiespelutveckling. Här finns även ett flertal spelstudios som under utbildningens gång finns tillgängliga att besöka och lära sig av.
Det är även här som alla lektioner bedrivs.
Läs mer om Boden Gamecamp för mer info platsen där boendet och studierna bedrivs. Tips! Boden Gamecamp finns även på sociala medier.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.sunderbyfolkhogskola.se/kurser/indiespelutvecklare/