• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  1 juni 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Norrlands första CSN berättigade grundutbildning i streetdance för dig som gillar hip hop, popping, house, breakdance och freestyle!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Se vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 12 jun 2024

Plats för kursen: Luleå

Kostnader: Se vår hemsida.

Kontakt: Malin Styrman

E-post:
syv@sunderbyfolkhogskola.se

Utbildningen Street styles år 1 riktar sig till dig som vill lära dig mer om olika street styles tekniker.

Det är en 1-årig utbildning där du arbetar med grunder inom en rad olika streetdancestilar som hip hop, popping, house och breakdance.
Utbildningens innehåll breddas med fler streetdance-stilar i form av återkommande workshops. Året kommer till viss del utformas utefter ditt behov av utveckling.

Utbildningen består av baskurser, blockkurser, workshops och eget fördjupande arbete. Du får även kunskap inom freestyle och kulturens historia, näringslära samt skadeförebyggande arbete med kroppen.

Vår ambition är att du ska få möta både professionellt verksamma dansare och verksamma danslärare inom streetdance under utbildningen för att både få en inblick i den professionella dansvärlden men också få kontinuerlig dansträning av lärare från Norrbotten.

Syftet med utbildningen är att förbereda deltagarna för vidare studier inom streetdance och uppnå tekniskt god nivå inför sökningar till högre dansutbildningar samt att stimulera deltagarna kreativt och konstnärligt med streetdance som konstform.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.sunderbyfolkhogskola.se/kurser/street-styles/

Fler kurser inom: Dans Streetdance

Sunderby folkhögskola

Kom och skapa din egen framtid – här är du en del i ett större sammanhang och ditt bidrag är viktigt!

Läs mer om skolan

Postadress:
Sunderby folkhögskola
Kråkbergsvägen 7
954 42 Luleå

Besöksadress: Kråkbergsvägen 7, 954 42 Södra Sunderbyn i Luleå kommun

Telefon: 0920-26 66 00
E-post: info@sunderbyfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sunderbyfolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln