Behandlings- och elevassistent - distans

Sverigefinska folkhögskolan


Ansökan stängd
En yrkesutbildning på distans för dig som vill arbeta som assistent på ett professionellt och kompetent sätt åt människor i behov av socialt stöd och hjälp.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Träffar:
9 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år 60 veckor över tre terminer

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Minst 18 års ålder. Behörighet att studera på yrkeshögskola (se kursens webbsida för närmare info om vad det innebär).

Kostnader: 3000 kr per läsår (i avgiften ingår kopior, försäkring, studiebesök, m m)

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 2 sep 2019 - 29 jan 2021

Kontakt:
Jouko Järvinen

Telefon: 0922 - 688 00 (växel)
E-post:
jouko.jarvinen@svefi.net

Den här utbildningen förbereder dig för arbete som exempelvis behandlings- eller elevassistent samt pedagog, boendestödjare eller handledare. Efter fullgjord utbildning kan du arbeta som assistent eller stödperson på skolor, HVB-hem, inom missbruksvård, inom öppna och/eller slutna institutioner, med mera.
 
Det finns ett mycket stort behov av behandlingsassistenter nu och i framtiden inom bl. a.  kriminalvården, den kommunala omsorgen och HVB-hemmen. Dessutom söker i princip alla skolor efter elevassistenter, så arbetsmarknaden och karriärmöjligheterna för behandlings- och elevassistenter är mycket god.

Utbildningen sker främst på distans men det ingår även totalt tio utbildningsträffar på skolan. Du hittar datumen för träffarna på länken nedan. Du är välkommen att boka rum på vårt vandrarhem med hotellstandard under träffarna.
 
Mer info
För mer info om utbildningen, besök den här kursens sida på vår webbplats: www.svefi.net/studier/kurser/behandlingsassistent-egy.php
 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Deltagaren har fått de kunskaper och den kompetens som behövs för att kunna bemöta och behandla människor i behov av stöd och vård på ett professionellt sätt.