Performancekonstnär - Eftergymnasial yrkesutbildning

Sverigefinska folkhögskolan


Ansökan stängd
Här får du inte bara att kombinera flera olika konstarter till en helhet. Du får dessutom de kunskaper och erfarenheter du behöver för att arbeta som performancekonstnär och egen företagare.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Minst 18 år. Antagningsprov och intervju. Yrkeshögskolebehörighet: Du har minst godkänt i Svenska 1 (eller Svenska som andraspråk), Engelska 5, Matematik 1a, b eller c, Samhällskunskap 1a1, Naturkunskap 1a1, Religionskunskap 1 samt Historia 1a1.

Kostnader: 4000 kr per läsår (i avgiften ingår kopior, försäkring, studiebesök, visst material, med mera)

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Annika Kronqvist

Telefon: 0922 - 688 17 eller 0922 - 688 00 (växel)
E-post:
annika.kronqvist@svefi.net

Performancekonstnär är en eftergymnasial yrkesutbildning där du lär dig kombinera flera olika konstarter såsom bildkonst, videokonst, installationer och musik/ljud.

Du får dessutom de kunskaper och erfarenheter du behöver för att starta egna performancegrupper samt hur man leder grupper och arbetar som performancekonstnär.

Utbildningen genomförs under ledning av yrkesverksamma konstnärer med tyngdpunkt på just performance- och aktionskonst. Performance Art-utbildningarna på Svefi är de enda av sitt slag i Sverige.

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av konstnärligt arbete. Det är viktigt är att du är lyhörd, mogen, kreativ, kan ta ansvar för egna studier och att du vågar gå in i en skapande process.

Exempel på konstnärer inom Performance Art är Yves Klein, Joseph Beuys, Yoko Ono, Pina Bausch, Marina Abramovic, Herman Nitsch, Bruce Nauman och Jan Fabre.

Mer info
För mer allmän info om utbildningen, boende och Svefi som skola, besök gärna den här kursens sida på vår webbplats: www.svefi.net/studier/kurser/performancekonstnar-egy.php

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du har ett brett kunnande inom konst och performance. Du har utvecklat och vidgat ditt konstnärliga synsätt. Du kan producera föreställningar, aktioner och happenings. Du har färdigheter i att starta eget företag samt söka finansiering till olika projekt.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://svefi.net/studier/kurser/performancekonstnar-egy.php