• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

En grundläggande utbildning i ljudteknik med fokus på att skapa och lägga till musik, bakgrundsljud och effekter i film- och TV-produktioner. Här får du verkligen använda din kreativitet!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Minst 18 år, antagningsprov och intervju. Gymnasiebehörighet (slutförd grundskola). Du har goda kunskaper i engelska.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: 6000 kr per läsår (i avgiften ingår kopior, försäkring, studiebesök, m m)

Kontakt: Anton Johansson

Telefon: 0922 - 688 00

E-post:
anton.johansson@svefi.net

Utbildningen Ljudteknik: Filmljud ger dig grundläggande kunskaper inom inspelningsteknik med fokus på att skapa ljud samt ljudlägga film- och TV-produktioner.

Du får lära dig att hantera och använda bl. a. inspelningsprogram, effekter och mikrofoner. Du får även lära dig om mixnings- och lyssningsteknik, akustik, fältinspelning och ellära.

Utöver teoretiska studier kommer du dessutom att få jobba med egna projekt samt praktiskt arbeta med att ljudlägga samt spela in ljud till film.

Utbildningen passar både dig som är allmänt intresserad av ljudteknik samt som förberedande utbildning för högskolestudier.

Vi har två professionella inspelningsstudior sammankopplade med tre separata kontrollrum, och det finns flera arbetsstationer där du kan öva upp dina färdigheter. Utbildningen bygger på medverkan av olika gästlärare samt professionella producenter och ljudtekniker.

Om du saknar behörighet att läsa den här utbildningen så kan du gärna ansöka till Ljudteknik som allmän kurs istället. Där får du möjlighet att läsa in din behörighet samt jobba med ljudteknik. Du hittar våra olika varianter av utbildningen via länken under Mer info, nedan.

Mer info
För mer allmän info om ljudutbildningarna samt boende och Svefi som skola, besök gärna den här kursens sida på vår webbplats: www.svefi.net/ljudteknik.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

— Du kan hantera inspelning, både analogt och digitalt.
Du har kunskap om mikrofoner, mixning, effekthantering, mastring, klangutbredning, stereoteknik, effektläggning, akustik, med mera.
— Du kan skapa, redigera, mixa och lägga på ljud och musik för film och TV-produktioner.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://svefi.net/ljudteknik/

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, erbjuder unika och kvalitativa utbildningar. Vi tror att du vill brinna för det du gör, och därmed kan du själv till stor del påverka ditt eget studieinnehåll. Svefis konstfyllda rum och exotiska läge på landsgränsen till Finland upplevs av många som ett spännande inslag i skolgången. Skolans lokaler är naturligtvis tillgänglighetsanpassade. Välkommen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Sverigefinska folkhögskolan
Torget 3
953 32 Haparanda

Besöksadress: Torget 3, Haparanda

Telefon: 0922-688 00
E-post: info@svefi.net
Webbadress: https://www.svefi.net/

Det har varit mycket eget ansvar och man har kunnat välja själv hur mycket man vill få ut av utbildningen

Matilda Hjerpe har gått en ettårig dokumentärfilmslinje på folkhögskola.

Läs hela artikeln