Ljudtekniker - Eftergymnasial yrkesutbildning

Ansök nu

Ljudtekniker - Eftergymnasial yrkesutbildning

Sverigefinska folkhögskolan

Ansök nu

En eftergymnasial yrkesutbildning där du får studera och jobba med ljudteknik. Du får dessutom de kunskaper och erfarenheter som behövs för ett yrkesliv som ljudtekniker.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: 15 april 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Minst 18 år, antagningsprov och intervju. Yrkeshögskolebehörighet (se länken under "Mer info" för detaljer). Du har goda kunskaper i engelska. Vi ser gärna att du spelar något instrument, men undantag ges om du inte vill inrikta dig på musikproduktion.

Kostnader: 6000 kr per läsår (i avgiften ingår kopior, försäkring, studiebesök, m m)

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Anton Johansson

Telefon: 0922 - 688 22 eller 0922 - 688 00 (växel)
E-post:
anton.johansson@svefi.net


OBS!
Ansök senast
15 april 2022

Vår eftergymnasiala yrkesutbildning i ljudteknik ger dig grundläggande kunskaper inom inspelningsteknik och liveljud.

Du får lära dig att hantera och använda bl. a. inspelningsprogram, PA-system och mikrofoner. Du får även lära dig om mixnings- och lyssningsteknik, akustik, musikdata, musikteori, ellära och genreförståelse.

Utöver teoretiska studier kommer du dessutom att få jobba med egna projekt samt rigga och mixa ljudet inför och under skolans evenemang, vilka kan vara allt från föreläsningar till utomhuskonserter. Ljudteknikerna hyrs dessutom ut till andra ställen där ljud behövs, så du kommer att få jobba en hel del med ljudteknik på riktigt!

Du kommer även att få de kunskaper och erfarenheter du behöver för att skapa och driva eget företag och arbeta inom branschen ljudteknik.

Vi har två professionella inspelningsstudior sammankopplade med tre separata kontrollrum, och det finns flera arbetsstationer där du kan öva upp dina färdigheter. Utbildningen bygger på medverkan av olika gästlärare samt professionella producenter och ljudtekniker.

Om du saknar behörighet att läsa den här yrkesutbildningen så kan du gärna ansöka till Ljudteknik som allmän kurs istället. Då får du studera och jobba med ljudteknik, men du får även läsa de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i. Och om du bara vill fokusera på att studera ljudteknik men utan yrkesdelen så kan du ansöka till Ljudteknik  som särskild kurs. Du hittar en länk till våra ljudutbildningar nedan, under Mer info.

Mer info
För mer allmän info om utbildningen, boende och Svefi som skola, besök gärna den här kursens sida på vår webbplats: www.svefi.net/ljudteknik.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

— Du kan hantera inspelning och PA, både analogt och digitalt.
Du har kunskap om mikrofoner, mixning, effekthantering, mastring, klangutbredning, stereoteknik, MIDI, synkronisering, effektläggning, radio, akustik, med mera.
Du kan arbeta som ljudtekniker, t.ex. i en inspelningsstudio eller på en PA-firma.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://svefi.net/ljudteknik/