• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs
För dig som vill fokusera dina studier på musik. Du får en bred musikalisk utbildning samt gott om praktiska erfarenheter av att spela på olika evenemang, både på och utanför skolan!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Minst 18 års ålder. Gymnasiebehörighet (slutförd grundskola). Antagningsprov: Ett instrumentprov, ett icke utslagsgivande teoriprov samt intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 14 jun 2024

Kostnader: 6000 kr per läsår (i avgiften ingår kopior, försäkring, studiebesök, m m)

Kontakt: Janne Posti

Telefon: 0922 - 688 00

E-post:
janne.posti@svefi.net

Utbildningen Musiker vänder sig till dig som vill bli en bättre musiker genom att utvecklas på ditt/dina instrument, få ökad grundläggande musikkunskap samt spela mycket i ensemble.

Den här utbildningen låter dig inte bara koncentrerar dig på ditt instrument, du får även ökad genrebredd och scenvana samt djupare kunskaper inom musikteori och gehör.

Och du får naturligtvis även spela och jobba med musik inför och under skolans många evenemang och tillställningar, så du får gott om praktiska erfarenheter av att uppträda på scen!

Musikerutbildningen ger dig en god grund inför fortsatta studier på exempelvis musikhögskola.

Alla sökande till musiker-, sång- och singer/songwriterutbildningarna kallas till musik- eller sångprov samt intervju. Det kan göras på plats på Svefi i Haparanda eller över nätet – du kommer överens med kursledaren hur du vill göra.

Om du saknar behörighet att läsa den här utbildningen så kan du gärna ansöka till Musiker (Allmän kurs) istället. Där får du läsa upp de ämnen du saknar behörighet i samt även studera och jobba med musik tillsammans med de övriga musikerdeltagarna. Du hittar en länk till våra musikutbildningar nedan.

Mer info
För mer allmän info om utbildningen, boende och Svefi som skola, besök gärna den här kursens sida på vår webbplats: www.svefi.net/musiker

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

— Du känner till grunderna i spelteknik och interpretation på ditt huvudinstrument och kan använda dessa i ensemblespel.
Du har goda kunskaper om spel i olika musikgenrer.
Du har grundläggande kunskaper i musikteori, gehörsdiktat (plankning) och notläsning.
Du har konsertvana och en grundläggande förståelse för scenframträdande.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://svefi.net/musiker/

Fler kurser inom: Musik Pop Rock Musik- och ljudteknik

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, erbjuder unika och kvalitativa utbildningar. Vi tror att du vill brinna för det du gör, och därmed kan du själv till stor del påverka ditt eget studieinnehåll. Svefis konstfyllda rum och exotiska läge på landsgränsen till Finland upplevs av många som ett spännande inslag i skolgången. Skolans lokaler är naturligtvis tillgänglighetsanpassade. Välkommen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Sverigefinska folkhögskolan
Torget 3
953 32 Haparanda

Besöksadress: Torget 3, Haparanda

Telefon: 0922-688 00
E-post: info@svefi.net
Webbadress: https://www.svefi.net/

Ta chansen! Vill man skriva låtar, skriv låtar! Börja någonstans, alla måste börja någonstans.

Simon hann skaffa tre barn och jobba ett antal år inom läkemedelsindustrin innan han tog tag i sin dröm – att syssla med musik på heltid. Nu har det som skulle vara ett år på folkhögskoleutbildningen i musikproduktion förlängts till två.

Läs hela artikeln