• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs
En utbildning för dig som vill skapa, komponera, arrangera, mixa och spela in egen och andras musik i studio -- t. ex. musik till film eller spel, elektronisk musik och mycket annat!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Minst 18 års ålder. Gymnasiebehörighet (slutförd grundskola). Antagningsintervju samt ett icke utslagsgivande teoriprov.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 14 jun 2024

Kostnader: 6000 kr per läsår (i avgiften ingår kopior, försäkring, studiebesök, m m)

Kontakt: Janne Posti

Telefon: 0922 - 688 22

E-post:
janne.posti@svefi.net

Utbildningen Musikproduktion vänder sig till dig som vill utveckla ditt musikskapande både ur ett musikaliskt och ljudtekniskt perspektiv.

Du jobbar både på dator och i studio, och kommer att få komponera, arrangera, prodda, spela in, samt mixa din egen och andras musik. Vi lägger vårt största fokus på att du får hitta och utveckla dina egna musikaliska uttryck genom att prova på olika genrer, stilar och arbetssätt.

Du får även möjlighet att jobba med egna projekt som att till exempel skapa musik till film eller spel, allt i syfte att bredda dina kunskaper och insikter inom musikproduktion. Du behöver tillgång till en egen laptop samt DAW:en Ableton Live.

Den här utbildningen ger dig en god grund för fortsatta studier på exempelvis musikhögskola, eller funkar som en bra start inom musikproduktion i allmänhet. Den är CSN-berättigad och läses på heltid i upp till två år här på Svefi. Skolan har både restaurang och boende för en trygg och komplett studiemiljö.

Mer info
För mer allmän info om utbildningen, boende och Svefi som skola, besök gärna den här kursens sida på vår webbplats: www.svefi.net/musikproduktion

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

— Du kan hantera digitala inspelningsprogram.
— Du har vana i att komponera och arrangera egna låtar.
— Du har kunskap om mikrofoner, mixning, effekthantering, klangutbredning, stereoteknik, MIDI.
— Du har studiovana och en grundläggande förståelse för studioinspelningar.
— Du har grundläggande kunskaper i musikteori, gehör och notläsning.
— Du har grundläggande kunskaper inom piano/klaviaturspel.
— Du har fått bredare förståelse för olika musikstilar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://svefi.net/musikproduktion/

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, erbjuder unika och kvalitativa utbildningar. Vi tror att du vill brinna för det du gör, och därmed kan du själv till stor del påverka ditt eget studieinnehåll. Svefis konstfyllda rum och exotiska läge på landsgränsen till Finland upplevs av många som ett spännande inslag i skolgången. Skolans lokaler är naturligtvis tillgänglighetsanpassade. Välkommen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Sverigefinska folkhögskolan
Torget 3
953 32 Haparanda

Besöksadress: Torget 3, Haparanda

Telefon: 0922-688 00
E-post: info@svefi.net
Webbadress: https://www.svefi.net/

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln