Låtskriveri - Skapa din egen hit! - distans

Profilkurs, Distanskurs Sverigefinska folkhögskolan
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  15 veckor
 • Ansök senast:
  4 aug 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Hitta ditt sound och bli produktiv med ditt låtskrivande via enkla men utmanande uppgifter och individuell feedback. Skriv låtar i olika stilar, med olika tillvägagångssätt, med fokus på olika saker.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 6 dec 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: 350 kr (inkl. bl.a. tillgång till webbaserat material).

Kontakt: Janne Posti

Telefon: 0922 - 688 00

E-post:
janne.posti@svefi.net

Kursen vänder sig till vem som helst som är intresserad av att lära sig skriva låtar och utveckla sitt kompositoriska uttryck. Du behöver kunna skapa inspelningar av dina låtar med ackord och melodi, antingen om du spelar instrument och sjunger själv, programmerar på en dator, eller använder dig av någon annan person (kompis t ex) som din ”studiomusiker”!

Kursen kräver inget specifikt kursmaterial, men du behöver ha tillgång till någon slags enkel inspelningsteknik (t ex mobiltelefon, inspelningsprogram, mikrofoner) samt instrument (akustiska eller digitala) med vilka du kan skapa melodier, ackordsföljder, rytmer och komp.

I den här kursen får du skriva låtar i olika stilar och former. Du får olika övningar, som t. ex. att skriva låtar med en specifik låtstruktur, med en given text, ”sno” idéer från dina idoler, analysera ditt eget skapande och jobba annorlunda än du vanligtvis gör, och så vidare. Inslag av enklare musikteori förekommer. Kursen har ingen nivåsättning, alla från nybörjare till avancerade kompositörer är välkomna att delta! Likaså alla musikstilar/genrer, det spelar ingen roll om du sysslar med jazz, klassiskt, hip hop, EDM eller dödsmetall, uppgifterna är anpassningsbara till alla stilar!

Arbetsflödet går till som följer: du får en uppgift, skriver en låt eller en del av en låt, spelar in den, får feedback, gör förändringar/förbättringar, spelar in den igen och vips! Har du en ny färdig låt. Hur du väljer att spela in låten är helt upp till dig, det går t. ex. bra med en mobiltelefoninspelning, bara man hör allt i låten. Det viktigaste är inte ljudkvaliteten utan låten i sig. Ett superenkelt och gratis inspelningsprogram vid namn Audacity rekommenderas, det enda du behöver är en mikrofon av något slag och du kan spela in pålägg. Enkla instruktioner och hjälp med att använda programmet erbjuds under kursen.

Du får feedback av både handledaren och andra kursdeltagare på dina låtar. Ju fler perspektiv, desto bättre. Dessutom kan ni inspirera varandra med era kompositioner!

Syftet med kursen är att ge dig möjlighet att utveckla ditt skapande, ge din inspiration och ditt självförtroende en boost, bredda ditt konstnärliga uttryck och introducera nya arbetssätt och –verktyg, som du kan ha nytta av under resten av ditt liv!

Kursen har inga fysiska träffar: alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum via gratisprogrammet Microsoft Teams, som ni får information om i samband med kursstarten. Både videokonferensdiskussioner och skriftlig kommunikation förekommer. Som folkhögskolekurs sätts stor vikt på levande samtal, alla deltar aktivt i diskussioner om olika ämnen inom låtskriveri och ger feedback och kommentarer på varandras låtar.

Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50%. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du har fått ökade insikter, erfarenheter och kunskaper inom låtskriveri och kreativ disciplin.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.svefi.net/studier#distanskurser

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, erbjuder unika och kvalitativa utbildningar. Vi tror att du vill brinna för det du gör, och därmed kan du själv till stor del påverka ditt eget studieinnehåll. Svefis konstfyllda rum och exotiska läge på landsgränsen till Finland upplevs av många som ett spännande inslag i skolgången. Skolans lokaler är naturligtvis tillgänglighetsanpassade. Välkommen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Sverigefinska folkhögskolan
Torget 3
953 32 Haparanda

Besöksadress: Torget 3, Haparanda

Telefon: 0922-688 00
E-post: info@svefi.net
Webbadress: https://www.svefi.net/

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln