Videoredigering med Adobe Premiere Pro - distans

Ansökan stängd
Skola:
Sverigefinska folkhögskolan
Plats:
Haparanda - Norrbottens län
Längd:
15 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2024 - 6 dec 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: 350kr, tillgång till webbaserat studiematerial ingår.

Kontakt: Stefan Fredriksson

Telefon: 0922 - 688 00

E-post:
stefan.fredriksson@svefi.net

Lär dig redigera filmer med Adobe Premiere Pro! Du får spela in egna filmer samt använda filmer vi förser dig med och klippa i dem på en mängd olika vis samt lägga till musik, ljud, och mycket mera.

Lär dig använda Adobes videoredigeringsprogram Premiere Pro från absoluta grunden och upp.

Du får möjlighet att köpa en månadsprenumeration på den senaste versionen av programmet till studentpris i samband med den här kursen. (Adobes program säljs numera endast i prenumerationsform.) Mer info vid kursstarten.

OBSERVERA: Kontrollera först om din dator klarar av att använda programmet innan du söker denna kurs. https://helpx.adobe.com/premiere-pro/system-requirements.html

OBSERVERA: När student prenumerationen upphör efter 12 månader så övergår den automatiskt till en vanlig prenumeration på ett år vilket innebär extra kostnader. Om ni vill undvika detta måste ni säga upp prenumerationen innan student prenumerationen upphör efter kurs avslutningen

Du får både spela in filmer själv med valfri kamera (allt från din mobil till digital filmkamera fungerar) samt jobba med filmer du får tillgång till under kursens gång. Kursdeltagarna får tillsammans med handledaren ge varandra tips och konstruktiv kritik i syfte att utveckla både era insikter och kunskaper inom videoredigering.

När du är klar med kursen har du fått en stor genomgång av Premiere Pro och i stort sett alla dess funktioner och ha kunskaperna för att kunna skapa och redigera egna filmer.

Kursen har inga fysiska träffar: Alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum via gratistjänsten Microsoft Teams, som ni får information om strax innan kursen börjar.

Du behöver inte köpa böcker för att gå den här kursen, utan allt studiematerial finns på nätet.

Det du som deltagare behöver ha tillgång till för att kunna gå den här kursen är:

– Dator med internetuppkoppling

– Videokamera (allt från mobil till digital filmkamera fungerar)

– Adobe Premiere Pro (om du inte redan har programmet så får du som sagt möjlighet att köpa en prenumeration på den nyaste versionen till studentpris i samband med den här kursen)

Du väljer själv hur du vill visa upp dina filmer under kursens gång: via YouTube, Google Drive, Dropbox, Vimeo, eller vad du vill. Du får tillgång till en enkel guide som beskriver hur du gör detta vid kursens början.

Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50%. Som folkhögskolekurs sätts stor vikt på levande samtal, så ni som deltagare uppmuntras att kommentera eller diskutera varandras inskickade verk.

OBSERVERA: När ni gör ansökningen via Schoolsoft; spara era login uppgifter någonstans så att ni kommer ihåg dem. Antagningarna till denna kurs görs först efter sista ansökningsdagen så om ni inte fått något om antagningen från Schoolsoft i dagarna efter sista ansökningsdagen så kan det vara värt att logga in på Schoolsoft och se om ni blivit antagna eller ej. Problemet är att mångas mail tror att de automatiska mailen Schoolsoft skickar är skräppost och slänger bort dem.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du har fått gå igenom det mesta inom Premiere Pro och har fått både utökade insikter samt praktiska och teoretiska kunskaper inom filmredigering.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.svefi.net/studier#distanskurser

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, erbjuder unika och kvalitativa utbildningar. Vi tror att du vill brinna för det du gör, och därmed kan du själv till stor del påverka ditt eget studieinnehåll. Svefis konstfyllda rum och exotiska läge på landsgränsen till Finland upplevs av många som ett spännande inslag i skolgången. Skolans lokaler är naturligtvis tillgänglighetsanpassade. Välkommen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Sverigefinska folkhögskolan
Torget 3
953 32 Haparanda

Besöksadress: Torget 3, Haparanda

Telefon: 0922-688 00
E-post: info@svefi.net
Webbadress: https://www.svefi.net/