Hantverksläger för dig som är 13 - 17 år - Sommarkurs

Sommar/helg/veckokurs Sverigefinska folkhögskolan
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Tre dagar
 • Ansök senast:
  5 jun 2024
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Kom och prova på olika hantverk! En sommarkurs för dig som är mellan 13 - 17 år och som vill testa olika material och tekniker, jobba med dina händer och släppa lös din fantasi.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 26 jun 2024

Kostnader: 1390 kr / person (i priset ingår hantverksmaterial, kvällsaktiviteter, logi i delat rum, frukost, lunch, fruktstund, middag samt kvällsmat).

Kontakt: Saara Pekkarinen

Telefon: 0922 - 688 10

E-post:
saara.pekkarinen@svefi.net

Ungdomar mellan 13 - 17 år är varmt välkomna på vår sommarkurs där de får prova på att göra olika hantverk! Vi testar olika material och tekniker, jobbar med våra händer och släpper lös vår fantasi. Vi börjar med att lära känna varandra och sedan gör vi varsin egen anteckningsbok som man kan spara minnen och idéer i. Under dagarna som följer provar vi på olika tekniker och slöjdar i både mjuka och hårda material, som kvistar, ull, tyg och betong.

Deltagarna kan få prova på att färga garn i mikrovågsugn eller göra ett läderarmband med banddesign, prova på virkning, krokning, järntrådsflätning, mosaik, bildöverföring eller kanske sy en sittklädsel till det egna rummet. Vi får se vad vi hinner på dagarna! På kvällarna ordnar vi andra roliga aktiviteter.

OBS! Vi håller två läger under sommaren, ett i juni samt ett i augusti. Du kan välja själv vilket läger du vill delta i när du anmäler dig. (Vi kan anta max 12 deltagare per läger och det behövs minst 6 anmälda för att lägret skall hållas.)

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagaren har fått lära sig flera olika hantverkssätt.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.svefi.net/studier#sommarkurser

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, erbjuder unika och kvalitativa utbildningar. Vi tror att du vill brinna för det du gör, och därmed kan du själv till stor del påverka ditt eget studieinnehåll. Svefis konstfyllda rum och exotiska läge på landsgränsen till Finland upplevs av många som ett spännande inslag i skolgången. Skolans lokaler är naturligtvis tillgänglighetsanpassade. Välkommen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Sverigefinska folkhögskolan
Torget 3
953 32 Haparanda

Besöksadress: Torget 3, Haparanda

Telefon: 0922-688 00
E-post: info@svefi.net
Webbadress: https://www.svefi.net/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln