Studier på dina villkor, i din takt. Helt på distans! Läs in din gymnasiekompetens hos oss på Tornedalens folkhögskola. Välkommen till oss!

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
1 frivillig träff

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ej slutfört gymnasium. Du har en dator, webbkamera, headset och bra internetuppkoppling.

Kostnader: Du bekostar själv läromedel/material som kursen kräver (oftast 1-2 kursböcker).

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Tord Niemi

Telefon: 0927-795 70
E-post:
tord.niemi@tornedalen.se

Om Allmän kurs Distans

Var gymnasiet inte din grej? Då är den här utbildningen något för dig! Allmän kurs på Distans hos Tornedalens Folkhögskola är en etablerad distansutbildning. Våra kompetenta lärare kommer att ta riktigt bra hand om dig som elev.

Saknar du slutbetyg i något eller några kärnämnen från gymnasieskolan? Vill du studera hemma? På Allmän kurs Distans kan du läsa in motsvarande gymnasiekompetens för att sedan kunna studera vidare på högskola eller yrkeshögskola. Du studerar mellan ett och tre år beroende på vad du gjort tidigare, längre vid behov. Kursen består av vanliga skolämnen som svenska, matematik, engelska och samhällskunskap, det finns också möjligheter att välja till extra ämnen.

Under din studietid hos oss får du massor av stöd och hjälp för att nå dina önskade mål med utbildningen. Vårt mål är att du genom vårt stöd kommer att utvecklas som individ samtidigt som du lär dig viktiga baskunskaper och färdigheter. Välkommen till oss på Tornedalens folkhögskola!


Att läsa på distans

Allmän kurs på Distans är verkligen en utbildning helt på distans. Det finns inget krav på fysiska träffar, så du kan söka utbildningen vart du än bor i Sverige eller världen. Det du behöver för att genomföra utbildningen är en dator med webbkamera, headset och bra internetuppkoppling. Enklare än så kan det inte bli.

Under läsåret har vi kontinuerlig kontakt för att du ska få ett bra stöd i dina studier och få en bra studiemiljö hemma. Utbildningen innehåller också ett antal digitala träffar där du får möta dina klasskamrater och samtala med lärarna.

Kostnader

Skolan tar ut en deltagaravgift för denna kurs på 500 kr. Kursdeltagaren betalar själv för kurslitteratur och studiematerial som kursen kan kräva (oftast 1-2 kursböcker).

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Ger dig grundläggande behörighet till högskolestudier.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://tornedalen.se/pages/allman-kurs-distans/