Allmän kurs Distans

Ansökan stängd

Studier på dina villkor, i din takt. Helt på distans! Läs in din gymnasiekompetens hos oss på Tornedalens Folkhögskola. Välkommen till oss!

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
35 obligatoriska nätträffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ej slutfört gymnasium. Du har en dator, webbkamera, headset och bra internetuppkoppling.

Kostnader: Du bekostar själv läromedel/material som kursen kräver.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Tord Niemi

Telefon: 073-828 20 26
E-post:
tord.niemi@tornedalen.se


Om Allmän kurs Distans

Var gymnasiet inte din grej? Då är den här utbildningen något för dig! Allmän kurs på Distans hos Tornedalens Folkhögskola är en etablerad distansutbildning. Våra kompetenta lärare kommer att ta riktigt bra hand om dig som deltagare.

Saknar du slutbetyg i något eller några kärnämnen från gymnasieskolan? Vill du studera hemma? På Allmän kurs Distans kan du läsa in motsvarande gymnasiekompetens för att sedan kunna studera vidare på högskola eller yrkeshögskola. Du studerar mellan ett och tre år beroende på vad du gjort tidigare, längre vid behov. Kurserna består av 7 kärnämnen med inriktning mot yrkeshögskola, Sv1, En5, Ma1b, Sh1b, Hi1b, Nk1b och Re1. För att få högskolebehörighet så måste du även läsa Sv2,Sv3 och En6.

Under din studietid hos oss får du massor av stöd och hjälp för att nå dina önskade mål med utbildningen. Vårt mål är att du genom vårt stöd kommer att utvecklas som individ samtidigt som du lär dig viktiga baskunskaper och färdigheter. Välkommen till oss på Tornedalens Folkhögskola!


Att läsa på distans

Allmän kurs på Distans är verkligen en utbildning helt på distans. Det finns inget krav på fysiska träffar, så du kan söka utbildningen vart du än bor i Sverige eller världen. Det du behöver för att genomföra utbildningen är en dator med webbkamera, headset och bra internetuppkoppling. Enklare än så kan det inte bli.

Under läsåret har vi kontinuerlig kontakt för att du ska få ett bra stöd i dina studier och få en bra studiemiljö hemma. Utbildningen innehåller också ett antal obligatoriska digitala träffar där du får möta dina klasskamrater och samtala med lärarna.

Kostnader

Kursdeltagaren betalar själv för kurslitteratur och studiematerial som kursen kan kräva.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Ger dig grundläggande behörighet för hög- eller yrkesskolestudier.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://tornedalen.se/pages/allman-kurs-distans/