• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Musik och teaterutbildning på heltid som ger goda förutsättningar för kommande studier och yrkesarbete inom underhållningsbranschen, kursen är på grundnivå och ger dig som deltagare en stadig grund.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du söker kursen via vår ansökningsblankett samt bifoga ett personligt brev och ett personbevis. I ditt personliga brev presenterar du dig själv och berättar vad du hoppas få ut av kursen. Du kallas även till en intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2022 - 2 jun 2023

Plats för kursen: På filialen i Örebro, Jordgatan 6

Kostnader: Materialavgift - 2.850 kr inkl serviceavgift 500

Kontakt: Hällefors folkhögskola

Telefon: 070-2413937

E-post:
info@folkis.nu

Musikteaterlinjen är för dig som har ett brinnande intresse för musik och teater och det kreativa skapandet.

Innehåll:

Sång: Ensemble, sångteknik och individuella lektioner.

Musik: Instrumentlära, inspelningsteknik och musikteori.

Konstnärliga produktionsroller: Mask, scenografi, målning, ljud/ljus och dramaturgi.

Teater: Skådespelarträning, textbearbetning, improvisation, scenframställning. Vi jobbar även mycket fysiskt för att stärka kroppen och rösten samt med yoga och meditation.

Dans: Dans och rörelse i grupp och enskilt.

 

Kursens lärare är ämnesspecialister och har erforderlig utbildning och stor branscherfarenhet från den professionella kulturbranschen. Gästföreläsare och studiebesök i de olika ämnena är en återkommande tillgång för utbildningen.

På musikteaterlinjen i centrala Örebro finns en tekniskt fullt utrustad teatersalong med ljus/ljud, rökmaskin och scen. Förutom scenen har vi ett utrustat kostymförråd, loge och enskilda arbetsrum samt scenografi-verkstad. Under utbildningen gör vi flera mindre produktioner både internt och offentligt samt en större slutproduktion i form av en musikal. 

Utbildningen är på heltid. Det är viktigt att du är beredd att hålla tider och ta stort eget ansvar, då det ingår som en självklar del av utbildningen. Vid ett antal tillfällen under läsårets gång går hela skolan ihop för att arbeta med gemensamma aktiviteter och teman.

Var?
Kursen är på dagtid mån - fre 09.00 -14.30, på vår filial i Örebro, Jordgatan 6. Eftersom kursen ges i Örebro kan inget internatboende erbjudas.

  

 Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Ha utvecklat dina kunskaper inom sång, musik och teater för att senare kanske söka dig vidare till andra utbildningar inom området.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.folkis.nu

Hällefors folkhögskola

Kultur, design och konstnärligt skapande. Huvudskolan ligger i bostadsområdet Polstjärnan, 500 m från centrum. Vår filial finns i Örebro vid Våghustorget på Jordgatan 6. I Hällefors är närheten till naturen, olika motionsanläggningar och flera skulpturparker det som utmärker skolans läge.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hällefors folkhögskola
Klockarvägen 16
712 33 Hällefors

Besöksadress: Huvudskolan i Hällefors, Klockarvägen 16, 712 33 Hällefors, Filialen i Örebro, Jordgatan 6, 702 26 Örebro

Telefon: 0591-643 90
E-post: info@folkis.nu
Webbadress: http://www.folkis.nu/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln