Bild och Form - Konstnärlig grundutbildning, Deltid

Karlskoga folkhögskola


Ansökan stängd
Bild och Form är en ettårig kurs på deltid för dig som vill lära dig grunderna inom teckning, måleri, konst och kulturorientering, keramik, form, material och metoder.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev, självporträtt i valfri teknik och en intervjudag

Kostnader: 1650:-/termin, här ingår eftermiddagsfika, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, viss undervisningsmaterial mm. Vi tar även ut en materialavgift på 3000kr/termin

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2020 - 4 jun 2021

Kontakt:
Lena Svensson / Michael Hällzon

Telefon: 0586–646 00 vx
E-post:
lena.svensson@karlskogafhs.se , michael.hallzon@karlskogafhs.se

Bild och form – Konstnärlig grundutbildning ger dig en grundläggande estetisk kompetens, som är användbar inom många yrken och för dig som vill gå vidare till högre utbildningar inom området.

 

Kursdelar som ingår:

  • Bild
  • Keramik
  • Konst & kulturorientering
  • Fördjupningsprojekt 


Ämnet konst och kulturorientering behandlar samtidskonst och kulturyttringar. Vi gör även minst två konstresor under året där vi besöker aktuella arenor för samtidskonst och kultur. Momenten i utbildningens olika ämnen bygger på en kombination av praktik och teori, från grundläggande, orienterande till tillämpande och fördjupning.


Att studera på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara förberedd för livet efter folkhögskolan i ett vidare perspektiv, att vara delaktig, se möjligheter, rättigheter och skyldigheter, därför förekommer även en del schemaberikande aktiviteter som gästföreläsningar, temadagar mm..

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Den studerande har grundläggande kunskaper i bild och form. Har god kännedom om material, verktyg och tekniker som rör bild och formskapande; teckning, måleri med akvarell, akryl och olja samt tryckteknik, keramik; olika formnings-, dekor- och bränningstekniker. Samt grunder i konst och kulturorientering. Dessutom har deltagare övat sin förmåga till självständigt arbete och samarbete i olika projekt.