Allmän kurs - Att förstå världen genom fotboll

Ansök nu

Allmän kurs - Att förstå världen genom fotboll

Karlskoga folkhögskola

Ansökan öppnar snart

Fotboll är världens största sport och har en enorm betydelse för individer, samhällen och länder på jordens alla kontinenter. Vill du förstå mer av vad som händer runt om i världen med hjälp av olika perspektiv på fotboll? Då är den här inriktningen någonting för dig!

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 15 april 2022

Ansökan öppnar: 11 jan 2022

Lediga platser: Ja

Kostnader: Serviceavgift på 1650kr/termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera. Omkostnader för eventuell studieresa tillkommer. I samband med ansökan tas en bekräftelseavgift på 250kr

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Staffan Dällerud

Telefon: 0586-64600 vxl
E-post:
staffan.dallerud@karlskogafhs.se


OBS!
Ansökan öppnar
11 jan 2022

Den här kursen vänder sig till dig som vill förstå mer av din omvärld – du måste inte ha ett stort fotbollsintresse. Vi studerar t.ex. teman som kultur, identitet, klass, lojalitet, rasism, jämställdhet och hur makt och politik påverkas av fotbollen. Andra områden som tas upp är herr- och damfotbollens olika villkor, jämställdhet, sponsring och kommersialisering.

Vi läser texter av skribenter från olika delar av världen, både på svenska och engelska. I kursen ingår även dokumentärer, spelfilmer och olika poddavsnitt. Vi gör studiebesök och har gäster i form av lokala profiler från herr- och damfotbollen. Du som kursdeltagare redovisar dina kunskaper muntligt och skriftligt.

För att få en fördjupad förståelse av världen studerar vi tematiskt där ämnena historia, religion och samhällskunskap vävs samman med svenska/svenska som andraspråk. Vi varvar självständigt arbete och genomgångar med grupparbeten, diskussioner och studiebesök.

Allmän kurs

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara väl förberedd för livet efter folkhögskolan i ett vidare perspektiv, vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter, och därför förekommer även en del gemensamma aktiviteter som gästföreläsningar, temadagar med mera. Skapande verksamhet, där man kan välja exempelvis bild, idrott eller annat praktiskt som ingår i kursen för alla studerande

Vi erbjuder stöd för att du ska ha möjlighet att uppnå dina mål med studierna. Ange i din ansökan om du önskar stöd som beror på läs- och skrivsvårigheter, matematiksvårigheter,  funktionsvariation eller annat.