• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 Termin
 • Ansök senast:
  15 april
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Apg29 Pionjär är en terminskurs som hjälper deltagaren att växa i sin tro och utrustar till att finnas i och arbeta i pionjära sammanhang.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 2 jun 2023

Kontakt: Emanuel Bratt

Telefon: 073-718 01 80

E-post:
emanuel.bratt@karlskogafhs.se

I kursen växlar man mellan att göra och lära. En stor del handlar om att vara i en pionjär församling eller förening och där få lära genom att göra. Under fyra veckor är man på Karlskoga folkhögskola då man har föreläsningar, gruppsamtal, enskilda samtal och god tid för bön och andakt.  Kursen ger möjligheter att både fördjupa sin tro och få redskap att möta nya sammanhang och människor, som inte har stor vana av kyrkan och tro.

Kursen ingår i Apg29-året men kan läsas som enskild kurs. I APG29 får man varva undervisning i skolmiljö med praktiskt lärande i församling.

Under praktikveckorna utgör man ett team tillsammans med 2-3 andra. I det får man dela livet med varandra, hjälpa varandra att utvecklas och leva nära en församling. Församlingarna är nystartade eller på annat sätt pionjära, dvs. nytänkande och ibland ”otraditionella” med ett tydligt fokus på att nå nya människor. Genom vardagslivet i församlingen, tid och vägledning av en handledare samt kursveckor på Karlskoga folkhögskola ger Apg29 Pionjär dig utrymme att växa både i ditt eget lärjungaskap och att nå ut till andra.

 

Kursinnehåll

 • Kursen går på vårterminen

 • Var sjätte vecka träffas alla team på Karlskoga folkhögskola för undervisning, själavård och gemenskap.

 • Alla team har en handledare på plats som finns med under hela terminen i samtal och planering.

 • Kursen utmanar att praktisera det som undervisas. Undervisningen är fokuserad på livet som lärjunge och försöker vara så konkret som möjligt både i det inre och yttre livet.

 • Möjlighet till frågor och konkreta exempel genom handledare, kursansvariga, lärare och andra gäster.

 • Det viktiga är din längtan och vilja till det som kursen handlar om, inte hur mycket du på förhand kan och har erfarenhet av.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://karlskogafolkhogskola.se/utbildning/apg29-pionjar

Karlskoga folkhögskola

Karlskoga folkhögskola har en spännande mix av kurser som tillsammans skapar en kreativ studiemiljö för vuxna. Vi börjar där du är och bygger på dina förutsättningar och lust att lära. Vi är en interkulturell mötesplats där trygghet och tolerans är ledord, och där människan är i centrum. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Karlskoga folkhögskola
Rektor Lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Telefon: 0586-646 00
E-post: info@karlskogafhs.se
Webbadress: http://www.karlskogafolkhogskola.se/

Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap

Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.

Läs hela artikeln