Konst- och formgivningslinje med måleri, silver, skulptur och textil

Kävesta folkhögskola


Ansökan stängd

Konst- och formgivningslinjen på Kävesta folkhögskola är till för dig som vill utveckla din konstnärliga förmåga och förbereda dig för vidare konstutbildningar. Vi arbetar främst i måleri, silver, skulptur och textil.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Intervju. Se hemsida för mer information.

Kostnader: Dagelever betalar för läromedel, fika och lunch. Internatelever betalar även för frukost, middag och hyra. Se hemsida för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2020 - 4 jun 2021

Kontakt:
Anna S Pettersson

Telefon: 072-141 29 60
E-post:
anna.pettersson@kavesta.fhsk.se

Konstutbildning på heltid - få en bred grund för vidare studier

På Konst- och formgivningslinjen vid Kävesta folkhögskola har du möjlighet att studera konst på heltid under ett till två år. Utbildningen passar dig som har drivet och viljan att utveckla ett konstnärligt förhållningssätt samt lära dig att arbeta praktiskt i många material och tekniker.

Alla våra deltagare får med sig konstnärliga förmågor som kreativt tänkande, material-kännedom och problemlösning. Dessa är viktiga för dig som individ, för att se och förstå världen, och anses även värdefulla i en lång rad olika yrken.

Konst- och formgivningslinjen har väl anpassade lokaler och verkstäder, som du har tillgång till även på kvällar och helger. Perfekt om du även bor på Kävesta folkhögskolas internat.

Grundutbildningen – år 1

Under Konst- och formgivningslinjens första år får du lära dig att arbeta i:

  • Måleri (olja, akryl och akvarell)
  • Silver (ädelmetallsmide, utforma smycken)
  • Skulptur (lera och gips)
  • Textil (screentryck, växtfärgning & broderi)

Du har även ämnen som t.ex. modellteckning, teckning och konstorientering.

Fördjupningsåret - år 2

Konst- och formgivningslinjens fördjupningsår förbereder dig inför högre konststudier. Under denna tid får du möjlighet att utveckla ditt konstnärliga språk under mer självständiga former.

Arbetet sker på dina villkor och ditt eget initiativ, samtidigt som du hela tiden har tät kontakt med lärarna. Ni har bl.a. återkommande ateljésamtal för att hitta ditt formspråk och din motivation.

Högre konstutbildningar

Våra deltagare tar många olika vägar efter Konst- och formgivningslinjen. Flera går vidare till högre konstutbildningar, t.ex. Högskolan för Konsthantverk och Design (HDK) och Konstfack.

Antagning

Alla sökande till grundutbildningen får göra en intervju, som är grunden för skolans urval. Vi kräver inga arbetsprover.

Ansökningen till fördjupningsåret sker under vårterminen på grundutbildningen.

Du kan läsa allt du behöver veta om antagningen på vår hemsida.

Uppdaterat 2020-04-24

Den ordinarie ansökningstiden gick ut 22/3. Därefter har vi tagit emot nya ansökningar i mån av plats. Antagningen är stängd från och med 2020-04-24.

Läs mer och ansök

På Kävesta folkhögskolas hemsida finns mer information om undervisningens upplägg, kostnader, antagningsprovet m.m. Läs mer och ansök här:

Konst- och formgivningslinjen på Kävesta folkhögskola


Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs ska kursdeltagaren erhållit färdigheter inom konst och formgivning som gör henne/honom väl förberedd för vidare konststudier. Kursdeltagaren ska under tiden på Kävesta även ha haft möjlighet att skapa material som kan användas som arbetsprover vid ansökan till konststudier.

Efter avslutad kurs ska kursdeltagaren erhållit färdigheter inom konst och formgivning som gör henne/honom väl förberedd för vidare konststudier. Kursdeltagaren ska under tiden på Kävesta även ha haft möjlighet att skapa material som kan användas som arbetsprover vid ansökan till konststudier.