Musiklinje med inriktning jazz, pop & rock

Kävesta folkhögskola


Ansökan stängd

Musiklinjens inriktning mot jazz, pop och rock passar dig som vill spela mycket tillsammans med andra och göra många konserter. Under 1 - 2 år kan du utvecklas som musiker och förbereda dig för studier på musikhögskola.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsprov. Se hemsida för mer information.

Kostnader: Dagelever betalar för läromedel, fika och lunch. Internatelever betalar även för frukost, middag och hyra. Se hemsida för mer information om kostnader.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2020 - 4 jun 2021

Kontakt:
Mats Johansson

Telefon: 019-602 49 61
E-post:
mats.johansson@kavesta.fhsk.se

Musiklinje med fokus på ensemblespel

Vid Kävesta folkhögskolas musiklinje lägger vi mycket tid på att musicera tillsammans, både i ensembleundervisningen och vid utbildningens många konserter.

Inriktningen mot jazz, pop och rock har 10 lektioner (á 40 minuter) ensembleundervisning per vecka. Undervisningen sker i genreblock, där vi fokuserar på t.ex. fusion, bebop eller pop.

Ett ensemblepass i veckan ägnas åt Kävestas Partyband, som består av hela JPR-inriktningen med fullt komp, blåssektion, percussion och kör. Vi har dessutom lärarledda sektionsrep, inklusive i ämnet blåssektion.

Konserter på jazzklubbar

Jazz-, pop- och rockinriktningens deltagare är regelbundet förband till välkända jazzartister på Hallsbergs jazz och bluesklubb samt Örebro jazzklubb.

Musiklinjen har sammanlagt ca 80 konserter per läsår. Varje vår åker deltagarna tillsammans med lärarna på en veckolång turné.

Enskild undervisning på huvudinstrument

På musiklinjens jazz-, pop- och rockinriktning får du enskild undervisning på ditt huvudinstrument varje vecka: 40 minuter i årskurs 1 och 60 minuter i årskurs 2. Totalt får du ca 28 lektioner per läsår.

Blåsprofil

JPR-inriktningen har en blåsprofil. Det innebär att repertoaren skräddarsys för att passa med blås och att blåsarna frontar ensemblerna.

Instrument

Vi vänder oss till dig som spelar blåsinstrument, gitarr, piano, bas eller trummor.

Antagning

Uppdatering med anledning av coronaviruset (2020-03-20)

Musiklinjens antagningsprov kommer att genomföras, med vissa förändringar. Alla som har ansökt får mer information om upplägget för dagen via sms och/eller mail.

Alla sökande som inte kan eller vill komma till Kävesta för antagningsprovet, får möjlighet att göra ett digitalt antagningsprov.

Obs: det kommer att finnas två starttider per provdag: 10.00 och 13.00. Om du redan har bekräftat att du kommer, meddela gärna vilken tid som passar dig bäst.

Vi tar inte ut någon avgift för antagningsprovet eller när du ska bekräfta din plats. Du kan läsa allt du behöver veta om antagningsprovet på vår hemsida.

Läs mer och ansök nu

På Kävesta folkhögskolas hemsida finns mer information om undervisningens upplägg, kostnader, antagningsprov, m.m:

Musiklinjen på Kävesta folkhögskola


Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs (2 år) ska kursdeltagaren erhållit färdigheter inom musik som gör hen väl förberedd för högre utbildningar inom musiksektorn (t.ex. musiklärar- och musikerutbildningar).