Danslinje med inriktning nutida dans

Ansök nu

Danslinje med inriktning nutida dans

Kävesta folkhögskola

Ansök nu

Kävesta folkhögskolas danslinje är en ettårig dansutbildning på heltid, där du får fördjupa dina danstekniska färdigheter och utveckla ditt eget skapande. Danslinjen är inriktad mot nutida dans och passar dig som vill förbereda dig inför högre dansutbildningar.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 23 mar 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsprov. Se hemsida för mer information.

Kostnader: Månadskostnad för läromedel, fika och lunch. Boende på internatet betalar även för hyra, frukost och middag. Se hemsida för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Anna Gerdin

Telefon: 070-682 49 62
E-post:
anna.gerdin@kavesta.fhsk.se


Fler kurser inom: Dans , Jazzdans , Balett , Modern dans

OBS!
Ansök senast
23 mar 2022

Förberedande dansutbildning

Kävesta folkhögskolas danslinje ger dig tid och trygghet att fokusera helt på dansen. Genom vår dansutbildning vill vi att du ska kunna utvecklas till en självständig och ansvarstagande dansare.

Eftersom vi erbjuder internat kan du både studera och bo på skolan. Du har tillgång till skolans egna danssal både på kvällar och helger.

Inriktning mot nutida dans

Alla danslärare undervisar i nutida dans. Det ger dig flera olika perspektiv på ämnet. För att våra deltagare ska få dansfärdigheter med både bredd och spets kombinerar vi undervisningen i nutida dans med:

  • Jazzdans
  • Balett
  • Improvisation
  • Tricks och fys

Produktioner och eget skapande

På Danslinjen arbetar vi konstnärligt med dans och genomför flera olika typer av föreställningar och produktioner. Syftet med produktionsämnena är att:

  • utveckla sin egen förmåga att skapa koreografiska kompositioner
  • hitta sitt personliga uttryck och
  • lära sig att använda sin dansteknik på bästa möjliga sätt.

Utmanas i en trygg miljö

Vi som undervisar på Danslinjen vill skapa en trygg miljö tillsammans med våra deltagare. Det är en förutsättning för att alla ska kunna pusha sig själva och testa helt nya saker.

Målet med danslinjen är att alla deltagare ska kunna utvecklas så mycket som möjligt utifrån sina individuella förutsättningar. Därför har vi goda resurser och tid att möta varje deltagare i både fysisk träning och samtal.

Varje deltagare får individuell undervisning vid minst 20 tillfällen under läsåret. Vi arbetar då med det till exempel placering, tekniska moment, uttryck eller närvaro. Dessutom möter du dina lärare i:

  • Individuell handledning i solo (inför auditions)
  • Utvecklingssamtal (fokus på dina mål i dansen)
  • Mentorsamtal (fokus på studiesituationen)

Vad händer efter Danslinjen?

I Sverige hittar man danslinjens deltagare på bland annat DOCH (pedagoglärare och dansare) och Balettakademin (Stockholm och Göteborg).

Utomlands har våra deltagare gått till bland annat Den Danske Scenekunst SkoleSEADIwanson InternationalTrinity Laban och London Contemporary Dance School.

Ansök senast 23 mars

Sista ansökningsdatum till läsåret 2022 - 2023 är 23 mars.

Audition till danslinjen genomförs digitalt genom att sökande skickar in videomaterial. Efter ett första urval kallas de sökande som går vidare till en intervju som genomförs på distans.

Läs mer om utbildningen och ansök via vår hemsida:

Danslinjen på Kävesta folkhögskola


Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs förväntas kursdeltagaren ha utvecklat sina färdigheter inom dans på ett sätt som gör hen väl förberedd för högre utbildningar inom danssektorn.

Utbildningen ger möjlighet till att identifiera redskap till rörelse, närvaro och uttryck, att bredda sitt rörelsespråk samt att utveckla och stärka sin dansteknik.

Kursdeltagarna ska även ha ökat sin kännedom om dansen som konstform samt sin medvetenhet om dansens olika användningsområden.

Exempel på skolor man kan söka till efter året på Kävesta danslinje är Danshögskolan, Balettakademien, SEAD (Saltzburg), Laban (London) och Skolen för moderne dans (Köpenhamn).

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.kavesta.fhsk.se/utbildningar/danslinjen/