Konst- och formgivningslinjen: Fristående fördjupningsår

Ansök nu

Konst- och formgivningslinjen: Fristående fördjupningsår

Kävesta folkhögskola

Ansök nu

Konst- och formgivningslinjens fristående fördjupningsår är till för dig som vill utveckla ditt konstnärliga språk under självständiga former, samt förbereda dig inför högre konstutbildningar.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 27 mar 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Intervju. Se hemsida för mer information.

Kostnader: Månadskostnad för läromedel, fika och lunch. Boende på internatet betalar även för hyra, frukost och middag. Se hemsida för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Anna S Pettersson

Telefon: 072-141 29 60
E-post:
anna.pettersson@kavesta.fhsk.se


OBS!
Ansök senast
27 mar 2022

Förbered dig inför högre konstutbildningar

Om du har gått Konst- och formgivningslinjens grundutbildningen, eller har tidigare erfarenhet/utbildning som motsvarar den, kan du ansöka till det fristående fördjupningsåret.

Under det fristående fördjupningsåret får du möjlighet att utveckla ditt konstnärliga språk under självständiga former, samt förbereda dig inför högre konstutbildningar.

Du får tillgång till en egen ateljé under hela studietiden och på vårterminen finns gott om tid att fokusera på arbetsprover.

Arbeta självständigt med stöd av lärarna

Du arbetar på dina villkor och ditt eget initiativ men i tät kontakt med lärarna. Vid starten gör du en planering för året tillsammans med dina lärare.

Genom övningar och återkommande ateljésamtal får du hjälp att utveckla ditt skapande samt hitta ditt formspråk och din motivation.

Väl utrustade lokaler

Utöver din ateljéplats har du tillgång till skolans väl utrustade verkstäder, även under kvällar och helger. Du har goda möjligheter att arbeta fokuserat med ditt skapande.

Konst- och formgivningslinjen har lokaler i två hus. Vi har verkstäder och ateljéer som är väl anpassade för de fyra materialområden vi främst arbetar i:

  • Måleri
  • Textil och Screentryck
  • Skultpur och keramik
  • Smyckekonst och objekt

Vad händer efter utbildningen?

Efter Konst- och formgivningslinjen tar våra deltagare många olika vägar. Flera går vidare till högre konst- och designhögskolor som Högskolan för Konsthantverk och Design (HDK) och Konstfack.

Alla våra deltagare får med sig konstnärliga förmågor som kreativt tänkandematerialkännedom och problemlösning. De är värdefulla i många yrken och i livet.

Ansök senast 27 mars

Sökande till det fristående fördjupningsåret ska ha gått Konst- och formgivningslinjens grundutbildning, eller ha tidigare erfarenhet/utbildning som motsvarar den.

Alla sökande till det fristående fördjupningsåret skall lämna in en skriftlig motivation samt genomföra en antagningsintervju.

Sökande som inte gått Konst- och formgivningslinjens grundutbildning skall även skicka in arbetsprover i de material de planerar att fördjupa sig i.

Sista ansökningsdatum till läsåret 2022 - 2023 är 27 mars.

Du kan läsa mer om utbildningen och ansöka via vår hemsida:

Konst- och formgivningslinjen på Kävesta folkhögskola


Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs ska kursdeltagaren erhållit färdigheter inom konst och formgivning som gör henne/honom väl förberedd för vidare konststudier. Kursdeltagaren ska under tiden på Kävesta även ha haft möjlighet att skapa material som kan användas som arbetsprover vid ansökan till konststudier.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.kavesta.fhsk.se/utbildningar/konst-och-formgivning/