Konst- och formgivningslinjen: Grundutbildning

Ansök nu

Konst- och formgivningslinjen: Grundutbildning

Kävesta folkhögskola

Ansök nu

Konst- och formgivningslinjens grundutbildning är till för dig som vill utveckla din konstnärliga förmåga. Här lär du dig att arbeta i flera olika material och tekniker: måleri, smyckekonst och objekt, skulptur och textil.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 27 mar 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Intervju. Se hemsida för mer information.

Kostnader: Månadskostnad för läromedel, fika och lunch. Boende på internatet betalar även för hyra, frukost och middag. Se hemsida för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Anna S Pettersson

Telefon: 072-141 29 60
E-post:
anna.pettersson@kavesta.fhsk.se


OBS!
Ansök senast
27 mar 2022

Lär dig arbeta i flera material och tekniker

Syftet med grundutbildningen på Konst- och formgivningslinjen är att lära sig arbeta i och utforska flera olika tekniker och material. Under året får du arbeta i fyra huvudsakliga materialområden:

  • Måleri: Utveckla ditt utrryck i olja, akryl och akvarell.
  • Smyckekonst och objekt: Utforma objekt och smycken i metaller och andra material.
  • Skulptur: Jobba skulpturalt med lera och gips.
  • Textil: Lär dig grunderna i textila tekniker som screentryck, växtfärgning och broderi.

I utbildningen ingår även kroki och gestalning samt konstorientering.

En konstutbildning med gott om tid att fokusera

Konst- och formgivningslinjen vid Kävesta folkhögskola ges på heltid. Du får utveckla dina material- och teknikkunskaper under långa pass, ofta hela dagar, i väl utrustade verkstäder och ateljéer. Om du vill finns goda möjligheter att arbeta koncentrerat även på kvällar och helger.

Utbildningen passar med andra ord dig som har ett driv och en vilja att fokusera på att utveckla ett konstnärligt förhållningssätt och lära dig arbeta i flera olika tekniker och material.

Vad händer efter utbildningen?

Efter grundutbildningen kan du ansöka till Konst- och formgivningslinjens fristående fördjupningsår. Det ger dig möjlighet att utveckla ditt konstnärliga språk under självständiga former och förbereda dig inför högre konstutbildningar.

Efter Konst- och formgivningslinjen tar våra deltagare många olika vägar. Flera går vidare till högre konst- och designhögskolor som Högskolan för Konsthantverk och Design (HDK) och Konstfack.

Alla våra deltagare får med sig konstnärliga förmågor som kreativt tänkandematerialkännedom och problemlösning. De är värdefulla i många yrken och i livet.

Ansök senast 27 mars

Alla sökande till grundutbildningen kallas till en intervju, som är grunden för skolans urval (vi kräver inga arbetsprover). Under intervjun samtalar vi om din motivation, dina tidigare erfarenheter och ditt intresse för konst.

Sista ansökningsdatum till läsåret 2022 - 2023 är 27 mars.

Du kan läsa mer om utbildningen och ansöka via vår hemsida:

Konst- och formgivningslinjen på Kävesta folkhögskola


Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs ska kursdeltagaren erhållit färdigheter inom konst och formgivning som gör henne/honom väl förberedd för vidare konststudier. Kursdeltagaren ska under tiden på Kävesta även ha haft möjlighet att skapa material som kan användas som arbetsprover vid ansökan till konststudier.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.kavesta.fhsk.se/utbildningar/konst-och-formgivning/