Musiklinje med inriktning jazz, pop & rock

Ansök nu

Musiklinje med inriktning jazz, pop & rock

Kävesta folkhögskola

Ansök nu

Musiklinjens inriktning mot jazz, pop och rock passar dig som vill utvecklas genom att spela mycket tillsammans med andra och göra många konserter. Här kan du förbereda dig inför högre musikutbildningar.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: 21 mar 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsprov. Se hemsida för mer information.

Kostnader: Dagelever betalar för läromedel, fika och lunch. Internatelever betalar även för frukost, middag och hyra. Se hemsida för mer information om kostnader.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Mats Johansson

Telefon: 019-602 49 61
E-post:
mats.johansson@kavesta.fhsk.se


Fler kurser inom: Musik , Pop , Rock , Jazz , Improvisation

OBS!
Ansök senast
21 mar 2022

Undervisningen på Musiklinjen

På Kävesta folkhögskola får du tid att fokusera helt på musiken i en lugn och trygg miljö. Här kan du:

  • Förbättra din spelteknik
  • Fördjupa din förmåga att förstå musikaliska sammanhang
  • Utvecklas konstnärligt

På Musiklinjen vid Kävesta folkhögskola lägger vi mycket tid på att musicera tillsammans. Vi har ett gott samarbete med olika scener i regionen och du får möjlighet att delta i många konserter.

Alla deltagare, oavsett inriktning, får undervisning på sitt huvudinstrument varje vecka. 40 minuter i årskurs ett och 60 minuter i årskurs två.

Lärarledd ensembleundervisning varje dag

Ensembleundervisningen fokuserar på improvisation och musicerande i grupp. Vi spelar instrumental musik där blåsinstrumenten har en central roll i ensemblen.

Vi arbetar i genreblock, då vi under några veckor i taget fokuserar på till exempel blues, standards, bebop, soul-jazz, fusion eller funk.

Jazz-, pop- och rockinriktningen har 80 minuter lärarledd ensemble/workshop varje dag i årskurs ett och ytterligare 40 minuter i årskurs två. 

Komp och blås har utöver ensembleundervisningen även sektionsrep, där du får jobba med saker som är viktiga för just din sektion och roll i ensemblen.

Partyband varje vecka

Ett ensemblepass i veckan ägnas åt Kävestas Partyband. Här får du vara med i ett band där hela inriktningen ingår med fullt komp, blåssektion, percussion och kör. Du får även möjlighet att fronta bandet som leadsångare om du vill. Repertoaren består av blandade covers som deltagarna i årskurs två väljer och arrangerar.

Många konserter

En central del i undervisningen på musiklinjen är att spela för en riktig publik. Musiklinjen genomför ett stort antal konserter varje läsår.

Vid inriktningen mot jazz, pop och rock får du spela live både i jazzensembler och Partybandet. Vi samarbetar med jazzklubbarna i regionen och är bland annat stående förband på jazzklubben i Hallsberg.

Vi har även flera konserter på skolan och i andra sammanhang.

Blåsprofil

JPR-inriktningen har en blåsprofil. Det innebär att repertoaren skräddarsys för att passa med blås och att blåsarna frontar ensemblerna.

Instrument

Vi vänder oss till dig som spelar blåsinstrument, gitarr, piano, bas eller trummor.

Ansök senast 21 mars

Sista ansökningsdatum till läsåret 2022 - 2023 är 21 mars. 

Alla sökande kallas till antagningsprov. Antagningsprovet till läsåret 2022 - 2023 kan göras på plats (vecka 14) eller digitalt (vecka 16).

Läs mer om utbildningen och ansök på vår hemsida:

Musiklinjen på Kävesta folkhögskola


Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs (2 år) ska kursdeltagaren erhållit färdigheter inom musik som gör hen väl förberedd för högre utbildningar inom musiksektorn (t.ex. musiklärar- och musikerutbildningar).

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.kavesta.fhsk.se/utbildningar/musiklinjen/