Musiklinje med klassisk inriktning

Ansök nu

Musiklinje med klassisk inriktning

Kävesta folkhögskola

Ansök nu

Musiklinjens klassiska inriktning passar dig som vill utvecklas som musiker/sångare genom att spela mycket tillsammans med andra och göra många konserter. Här kan du förbereda dig inför högre musikutbildningar.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: 21 mar 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsprov. Se hemsida för mer information.

Kostnader: Månadskostnad för läromedel, fika och lunch. Boende på internatet betalar även för hyra, frukost och middag. Se hemsida för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Mats Johansson

Telefon: 019-602 49 61
E-post:
mats.johansson@kavesta.fhsk.se


Fler kurser inom: Musik , Klassisk

OBS!
Ansök senast
21 mar 2022

Undervisningen på musiklinjen

På Kävesta folkhögskola får du tid att fokusera helt på musiken i en lugn och trygg miljö. Här kan du:

  • Förbättra din spelteknik
  • Fördjupa din förmåga att förstå musikaliska sammanhang
  • Utvecklas konstnärligt

På Musiklinjen vid Kävesta folkhögskola lägger vi mycket tid på att musicera tillsammans och arbetar mycket med ensembleundervisning. Vi har ett gott samarbete med olika scener i regionen och du får möjlighet att delta i många konserter.

Alla deltagare, oavsett inriktning, får undervisning på sitt huvudinstrument varje vecka. 40 minuter i årskurs ett och 60 minuter i årskurs två.

Klassisk inriktning med kammarmusiken i fokus

På den klassiska inriktningen står kammarmusiken i centrum. Vi arbetar med repertoar från 1500-talet till nutida musik. 

Varje deltagare är med i en eller flera kammarmusikensembler, till exempel duetter, trios, kvartetter, kvintetter, vokalensemble, stråkensemble eller flöjtensemble.

Målet är att du ska få spela/sjunga tillsammans med flera olika typer av instrument, samt lära dig uppförandepraxis i olika tidsepoker.

Många konserter

En central del i undervisningen på musiklinjen är att spela för en riktig publik. Musiklinjen genomför ett stort antal konserter varje läsår. På den klassiska inriktningen får du medverka på konserter med dina kammarmusikensembler och din solorepertoar.

Några av de scener vi ofta spelar på är Nicolaikyrkan i Örebro och Örebro Konserthus. Vi har även många konserter på skolan och i andra sammanhang.

Öva med ackompanjatör

En gång per vecka får du tillsammans med din instrumentgrupp lektion med skolans ackompanjatör. Det ger dig möjlighet att spela din solorepertoar samt träna på att spela upp inför andra.

Instrument

Du kan ansöka på följande instrument: sång, piano, orgel, gitarr, tvärflöjt, oboe, klarinett, fagott, violin, viola, cello, kontrabas.

Ansök senast 21 mars

Sista ansökningsdatum till läsåret 2022 - 2023 är 21 mars. 

Alla sökande kallas till antagningsprov. Antagningsprovet till läsåret 2022 - 2023 kan göras på plats (vecka 14) eller digitalt (vecka 16).

Läs mer om utbildningen och ansök på vår hemsida:

Musiklinjen på Kävesta folkhögskola


Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs (2 år) ska kursdeltagaren erhållit färdigheter inom musik som gör hen väl förberedd för högre utbildningar inom musiksektorn (t.ex. musiklärar- och musikerutbildningar).

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.kavesta.fhsk.se/utbildningar/musiklinjen/