Allmän kurs på gymnasienivå

Ansök nu

Allmän kurs på gymnasienivå

Örebro Folkhögskola


Ansök nu

Anmälan inkommen efter 15/4 behandlas om det blir lediga platser efter första antagningsomgången.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år beroende på tidigare studieresultat.

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Godkända betyg i SV/SVA, MA och EN åk9 eller motsvarande. Vi antar genom att väga samman tidigare studieresultat med en intervju som sker på skolan under maj-juni.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Maria Norberg

Telefon: 070-101 69 81
E-post:
maria.norberg@orebrofolkhogskola.se


Fler kurser inom: Allmän kurs , Gymnasienivå

Vad läser man?

Allmän kurs gymnasienivå är för dig som vill genomföra gymnasiala studier för att sedan kunna söka arbete eller studera vidare på yrkeshögskola eller universitet.

Studier på allmän kurs gymnasienivå innebär att du läser svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, historia och religion. Till stor del läses ämnena tematiskt och du arbetar med att utveckla olika förmågor. Några timmar i veckan ordnas lärarledd studieverkstad där deltagarna kan få mer hjälp med pågående uppgifter. Skapande och hälsa finns också på schemat i syfte att få arbeta praktiskt. Under året bryter vi även den vanliga undervisningen för gemenskapsdagar, friluftsdagar och olika kulturella aktiviteter. Alla deltagare på allmän kurs tillhör en basgrupp samt har en egen mentor som man träffa kontinuerligt för planering av studier och coachande samtal. 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://orebrofolkhogskola.se/utbildningar/#allman-kurs